Last news in Fakti

7 Август, 2015 19:22 689 0

Обама: Републиканците са против споразумението с Иран по идеологически причини

  • обама-
  • републиканци-
  • иран-
  • споразумение
Обама: Републиканците са против споразумението с Иран по идеологически причини - 1
Снимка: БТА/ AP


Републиканците в Конгреса на САЩ искат да блокират споразумението относно ядрената програма на Иран по идеологически причини и в това отношение те имат много общи неща с привържениците на "твърдата линия" сред иранското ръководство.

Това заяви президентът на САЩ Барак Обама в интервю за CNN.

Споразумението изготвено във Виена от "Шесторката (петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН и Германия) и Иран трябва да бъде одобрено от Конгреса през септември, а същевременно много републиканци, сред които и лидерът на мнозинството Мич Макконъл отправиха остри критики към него.

Това че Мич Макконъл и другите членове на партията му са против споразумението, дори и без да са се запознали с него, говори за идеологическа постановка, която не допуска одобрение, отбелязва Обама. По думите му в това има много общо с неодобрението на "хардлайнерите" в Техеран относно споразумението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА