Last news in Fakti

17 Август, 2015 09:34 834 2

Бежанската вълна е сред основните проблеми на ЕС

  • бежанци-
  • основен проблем-
  • ес-
  • кристалина георгиева-
  • бежанска вълна

България е в челната една трета страни от Европейския съюз по усвояване на средства от европейските фондове, посочи Кристалина Георгиева

Eдин от основните проблеми на Европейския съюз остава справянето с бежанската вълна. Това заяви в “Денят започва” заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева.

5600 бежанци, които са преминали през България и в последствие са се настанили в Западна Европа, може да бъдат върнати у нас. Случаите им се в момента се разглеждат.

“Това са 5600 случая, които могат да имат основание, някакво основание да бъдат разглеждани в контекста на  отговорност на страната ни като страна на първо влизане. Това не означава, че 5600 души са си опаковали багажите и са по влакове, самолети, автобуси да идват в България.
Процесът, по който се оценява дали това връщане трябва да стане, дали България ще го приеме – то е, така, доста сложен процес. И много от тези 5600 души вероятно мислят за това какви причини да извадят за това да не бъдат върнати в България. Но това, че Европа се намира в изключително тежка ситуация – най-тежката след Втората световна война от гледна точка на миграционен поток, е факт. И ние не можем да си заравяме главата в пясъка и да казваме “а пък по някакъв начин на нас този проблем ще ни се размине, ” подчерта Георгиева.

Кристалина Георгиева съобщи, че България е в челната една трета страни от Европейския съюз по усвояване на средства от европейските фондове. 32 милиарда лева може да влязат в страната ни през новия програмен период. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vola

    1 0 Отговор
    Ами за какъв к..к имаме ЕС, ЕП, ЕК и една камара органи и органчета около тях? Само за да взимат огромни заплати и добавки, да лобират за разни необясними за мнозинството закони и да се изказват като статистици ли? Или хелзинксите комитети и др. п. "хуманитаристи" са по-силни от всички изброени по-горе синекурни структури? А хуманно ли би било спрямо българския народ, ако стане буферна зона и всичкото африканец и арабин се засели тук, за да не "замърсява" чистите ръкавелки на северните бюрократи? Има нещо много сбъркано в ЕС в този му вид и ако той има намерение да оцелее, няма да е зле да спре да слугува на какви ли не егоистични интереси и да обърне внимание на проблемите (сигурност, стандарт, култура, здраве, образование и др.) на жителите на ЕВРОПА. То ЕС нали би трябвало това да прави? В друг случай, той би бил напълно лишен от смисъл и съдържание!
  • 2 САМОНАДЕЙКА

    1 0 Отговор
    ГА ЕС БОМБИХМЕ В ЛИБИЯ, ТИ БЕШИ МА, МАМИНА ГУГУТКА?

    ГА ЕС БОМБИШЕ В ИРАК И АФГАНИСТАН, ТИ КАКВИ ГИ ВДЯВАШИ?

    ГА ЕС ЗАПОЧНА ГАВРАТА ЗЪС АССАД, ТИ ПАК БЕ НА ДАРАКА ДА ЧЕПКАШ ВЪЛНА.
    ГА ЕС РАЗБИ ЖИВОТА НА АРАБИТЕ И ТЕ ТРЪГНАХА КЪМ ОНИЯ ДЕТО ИМ ТЪРСИХА КУСУРА, СИРЕЧ ЕВРОПЕЙЦИТЕ,
    ТИ ДРУСАШЕ ХОРЦЕ В БРЮКСЕЛ СЪС ВНУЧКАТА, И ТИ СЕ ПЪЛНЕШЕ СЪРЦЕ ОТ РАДОСТ, ЧЕ НАША СЕЛСТА ТОГОРА ВЕКИ Е МЕЖДУ ЕВРОПЕИСКАТА БЕЗМИЗЪЧНА КУЛТУРА.

    ЗА КЪВ ДЯВОЛ РАЗБИХТЕ ЖИВОТА НА ХОРАТА?

    КАКВА ЧАВКА ВИ Е ИЗПИЛА МОЗЪКА?

    НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ, ЧЕ ЗА НИЩО НЕ ВИ БИВА?

    ЗА КАКЪВ ЧЕП Е ТАЗИ ПРЕСТЪПНА - БАНДА БОНАНЗА?

    ВИЕ СТЕ НЕНОРМАЛНИЦИ И ЛУДИ БЕ.

    КОЙ ЩЕ ОСИГУРИ ТЕЗИ ХОРА С ПОКРИВ, РАБОТА И ПРЕХРАНА СЕГА?

    КЪДЕ ТИ БЕ АКЪЛА, КОГА ГЛАСУВАШЕ ЗА ВОЕННА НАМЕСА И ИНТЕРВЕНЦИЯ?

    ТЪЙ КАТО ТА ГЛЕДАМ, САМО СИ ЗА СЕЛО В КРАВЕФЕРМАТА.

    А НЕ В БРЮКСЕЛ ХОРА И ТРЪТКА ДА ДРУСАШ.

    НЕ ТИ ПРИЧА НА ВЪЗРАСТТА, ПРЕГОРЯЛАТА ТИ ХУБОСТТА.

    ГОСПОД ДА ТИ ПРОЩАВА ЗА "ДОБРИНИТЕ" що си сътворила, щото на мен малко езика не ми се поддава, за прошка да моля Господа да моля.

    Президента скъпичко плати и на вас реда бавничко, но сигурно върви.

    Казват Господ забавя ама не забравя.