Last news in Fakti

18 Август, 2015 21:14 1 131 4

750 000 ще искат убежище в Германия през тази година

  • бежанци-
  • сирия-
  • германия-
  • европа
750 000 ще искат убежище в Германия през тази година - 1
Снимка: АП/БТА

Близо 750 000 бежанци ще искат убежище в Германия през тази година. Това прогнозира влиятелният германски вестник „Ханделсблат”. Изданието се позовава на източници от правителството.

В началото на годината прогнозите бяха за едва 300 000 души, които да търсят убежище в Германия. От Европейската гранична служба Frontex също отправиха тревожен сигнал, посочвайки че през юли тя е засякла 107 500 нелегални имигранти, което е три пъти повече спрямо юли 2014 г.

Напливът от бежанци постави редица германски градове на изпитание. На много места в употреба влязоха изоставени военни казарми. Метални контейнери се появиха от паркинги до гробища. Това не помогна и честа гледка е имигрантите да спят под открито небе, пише в. „Гардиън”.

Проблемът ще се задълбочи с началото на учебната година и настъпващата зима.

В ЕС основно Германия и Швеция имат работещи структури за справяне с бежанския поток и поемат мнозинството бежанци. Това припомни комисарят по бежанските въпроси на ООН Антониу Гутериш.

Той не пропусна да призове ЕС да разработи ефективни правила за разпределението на бежанската вълна. Антониу Гутериш все пак обеща подкрепа за Германия.

Увеличението на бежанците е било придружено от повишаване на расистки престъпления, особено в източната част на Германия. Силите на реда са регистрирали на повече от 200 инциденти, сред които има опити за палежи и саморазправа с имигрантите. В неделя германският канцлер, Ангела Меркел, заяви, че бежанската криза в ЕС дори засенчва гръцката криза.

Вече се чуват гласове в управляващата коалиция правителството да изработи ясни правила, които бързо да се прилагат и недвусмислено да преценяват за това кой се нуждае от убежище и кой не.

Част от германските депутатите да обезпокоени, че половината от бежанската вълна идва от Балканите, който не се смятат за застрашен район.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    0 0 Отговор
    те какво мислят само тук ще са бежанците
    ще има прогрес на националистическите партии
    само германия да каже тия не са арийци:)
  • 2 Вермахт

    1 0 Отговор
    Като им свършат старите казарми може да отворят и концлагерите за посещения да покажат на ислямистите как трудът те прави свободен.
  • 3 сссс

    1 0 Отговор
    о тъпите корумпирани ес политици наведени на американския султан тихомълком ще настанят тази ислямска пасмина и ще ислямизират европа за няколко години

    това е ес и сащ слугинажа
  • 4 RPDj

    0 0 Отговор
    Както каза на времето Кадафи(вече покойник), християнския свят ще бъде превзет от исляма без оръжие. Една от формите са големите преселения на мюсюлмански бежанци и голямата им раждаемост, отнесена към жителите на европейските страни, а и навсякъде на планета ни. Всички знаят за турците в Германия, циганите в цяла Европа, както и новият пореден етап от заселване на ислямски етноси на стария континент. За последното най-голяма вина имат сАщ, разработили, провокирали и участващи във войните в северна Африка и Близкия изток.
Новини по държави: