Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Август, 2015 08:39 1 156 0

ООН: Страните в Донбас да спрат с престрелките

  • оон-
  • украйна-
  • донецк-
  • сражения

Украинските военни и проруските сепаратисти взаимно се обвиняват в нарушаването на примирието. Киев дори обвини сепаратистите, че подновяват обстрела с тежко въоръжение на стратегическия морски град Мариупол

ООН: Страните в Донбас да спрат с престрелките - 1
Снимка: АП/БТА

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун изрази безпокойство във връзка с ескалацията на конфликта в източна Украйна, предаде Би Би Си. Отправен беше призив за предприемане на спешни крачки за деескалация на ситуацията и прекратяването на насилието, което предизвика нови жертви.

По последни данни от понеделник най-малко десет души са загинали при интензивните престрелки в Донбас.

Украинските военни и проруските сепаратисти взаимно се обвиняват в нарушаването на примирието. Киев дори обвини сепаратистите, че подновяват обстрела с тежко въоръжение на стратегическия морски град Мариупол.

От своя страна говорителят на Държавния департамент на САЩ Джон Кърби обвини в понеделник Русия в ескалацията на насилието в Украйна. Опитите на Русия и подкрепяните от нея сепаратисти да завладеят нови територии ще предизвика ответни реакции, припомни Кърби.

От своя страна от ОССЕ заявиха, че проруските сепаратисти не са допуснали техни наблюдатели до два обекта, където трябвало да бъдат разположени тежките гаубици и системите за реактивен залпов огън. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: