Last news in Fakti

21 Август, 2015 17:41 897 2

"Нова демокрация" получи мандат за съставянето на нов кабинет в Гърция

  • нова демокрация-
  • мандат-
  • кабинет

Има вероятност парламентарни избори да се проведат още на 20-ти септември

"Нова демокрация" получи мандат за съставянето на нов кабинет в Гърция - 1
Снимка: БТА/AP

Според запознати най-вероятно някой е свалил порнографски материали от компютър в дома на семейство Симънс. Инцидентът е станал в момент, в който семейството не е било в дома си.

Гръцкият президент Прокопис Павлопулос  официално предаде мандата за съставяне на правителство на втората по големина партия в местния парламент „Нова демокрация“, съобщи France 24

Това стана, след като през вчерашния ден премиерът Алексис Ципрас подаде своята и тази на правителството на управляващата партия СИРИЗА оставки. Това стана веднага, след като гръцката Централна банка получи първи транш от спасителния заем за страната.

„Ще се опитаме да намерим сериозно и трайно решение, за да избегнем всякакви негативни последствия от евентуален дълъг предизборен процес”, заяви Евангелос Меймаракис, който е лидер  на „Нова демокрация”.

В момента предстоят сондажи за съставянето на евентуално коалиционно правителство. Официални източници от заминаващото си правителство са заявили, че най-вероятната дата за провеждането на евентуални извънредни парламентарни избори в страната е 20-ти септември.

„Стъпката на премиера Алексис Ципрас не е изненадваща, като се има в предвид, че неговата партия загуби мнозинството си в кабинета. Програмата за спасителен кредит е програма, която е съгласувана с република Гърция. Тя ще бъде валидна до провеждане на изборите“.

Това бе заявено от Щефан Зайберт, който е говорител на правителството на Ангела Меркел в Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Редакцията!?
    Статията започва с изречението: "Според запознати най-вероятно някой е свалил порнографски материали от компютър в дома на семейство Симънс. Инцидентът е станал в момент, в който семейството не е било в дома си."

    "КОЙ ?" - това е въпросът. Кой е омешал писанията си по две различни статии? Питам аз и отговор не оскам.
  • 2 Симънс Джуниър

    0 0 Отговор
    Аз търся новината от първото изречение. Къде е Росене кажи?
Новини по държави: