Last news in Fakti

24 Август, 2015 14:02 841 1

Лидерът на гръцката партия „Нова демокрация“ върна мандата

  • гърция-
  • евангелос меймаракис-
  • мандат-
  • върна-
  • нова демокрация-
  • парламент-
  • ципрас

Опозиционерите имаха срок от три дни за съставяне на правителство

Лидерът на гръцката партия „Нова демокрация“ върна мандата - 1
Снимка: БТА/ AP

Евангелос Меймаракис – лидер на опозиционната гръцка партия „Нова демокрация“ - върна мандата на президента Прокопис Павлопулос за съставяне на правителство, съобщи „Икономик таймс“.

След оставката на Алексис Ципрас опозиционерите от „Нова демокрация“ не успяха да се договорят с другите парламентарни партии за сформиране на правителство и върнаха мандата.

Очаква се до края на деня мандатът да бъде даден на лидера на отцепилата се от СИРИЗА парламентарна група „Народно единство“ Панайотис Лафазанис.

Ако не бъде съставено правителство предсрочните избори най-вероятно ще се проведат на 20 септември тази година.

Преди четири дни Алексис Ципрас заяви в телевизионно обръщение, че подава оставка.

Според конституцията в случай на предсрочна оставка на правителството президентът е длъжен да предложи на няколко опозиционни партии да формират ново правителство, като на всяка от партиите се дава тридневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гневен

    0 0 Отговор
    Значи Гърчолята могат да направят избори след по-малко от месец, само у нас осраната корумпирана, мафиотска, вечно една и съща управляваща класа не може да проведе спешно избори понеже, няма да им стигне времето за купуване на гласовете необходими за да получат резултат, който имсе диктува отвън, от Москва както винаги и от Анкара.
Новини по държави: