31 Август, 2015 11:16 585 0

Извънредна среща на вътрешните министри в ЕС заради имиграционната криза

  • ес-
  • криза-
  • среща

Тя ще се състои на 14-ти септември

Люксембург свика спешна среща на министрите на вътрешните работи и правосъдието в ЕС, на която трябва да бъдат обсъдени проблемите около бежанската криза в Европа, съобщи „Интерфакс“.

Срещата ще се проведе на 14-ти септември. Тя бе свикана от Люксембург, която в момента е страната, която държи ротационното председателство на ЕС. Страната отговори на отправеното запитване от страна на Германия , Франция и Великобритания, които поискаха спешна среща на вътрешните министри и министрите на правосъдието, на която да бъдат обсъдени стъпките за преодоляването на  имигрантския проблем.

„Ситуацията с явлението на имиграцията в и извън границите на ЕС наскоро придоби безпрецедентни мащаби.  За да се анализира този феномен и да се обсъдят предприемането на политически действия, министърът на имиграцията и убежището в Люксембург – Жан Аселборн реши да свика извънредна среща на Съвета на правосъдието и вътрешните работи.“, се казва в комюнике, публикувано в сайта на председателството на Люксембург в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА