Last news in Fakti

7 Септември, 2015 19:18 7 741 18

Чиновниците в Русия затягат коланите от 2016 г.

  • чиновници-
  • русия-
  • коли-
  • автомобили

Ограниченията са записани в подписано от премиера Дмитрий Медведев постановление, което има за цел да оптимизира начините за провеждането на търгове и да предотврати пилеенето на бюджетни средства

Ръководителите на федералните органи на властта в Русия затягат коланите от 2016 г., съобщава РБК.

От нова година те няма да могат да поръчват автомобили с над 200 конски сили и продажна цена от 2,5 млн. рубли  (33 000 евро).

Освен това шефовете на ведомства и техните заместници не могат да притежават смартфони за 15 хил. рубли (195 евро).

Ограниченията са записани в подписано от премиера Дмитрий Медведев  постановление, което  има за цел да оптимизира начините за провеждането на търгове и да предотврати пилеенето на бюджетни средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    4 2 Отговор
    Те отдавна трябваше да ги затегнат, малко късно се сетиха..) и всички руски чинуши да преседнат от Мерцедеси и БМВ-та на Лади и Волги.
    Като говорят пред телевизора, за пред народа се правят на големи патриоти, плюят западняците и германците наляво и надясно, но после сядат във вражеския немски автомобил и дим да ги няма.

    Коментиран от #2

  • 2 дедо Стефчо

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "сссс":

    Ех, нищо не разбираш.... Руският чиновник с риск за живота си троши гнилата западна продукция на автопрома, за да може обикновеният руснак спокойно да си жули Жигулката и водката :)

    Коментиран от #4

  • 3 бай тошо

    2 2 Отговор
    Ама вярно ли и защо от2016 г ? Още от утре трябва да ги стегнат и то яко, с 2-3 дупки най малко. Цената на нефта продължава да пада, на синьото гориво също, рублата се обезцени с 50 % а те горките още коланите не са си стегнали. Пълна мъка са руснаците с такива чиновници и там оправия скоро няма да има.
  • 4 сссс

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "дедо Стефчо":

    Аааа, такава ли била работата ? Е, добре , нек тогава руските чиновници да продължават в същия дух борбата с гниещия запад.
  • 5 раптор

    1 2 Отговор
    Не коланите, а мозъците трябва да си стегнат руските пишман чиновници...http://tass.ru/ekonomika/2242749
  • 6 onq s konq

    1 2 Отговор
    Заслужават да ги уволнят всичките за тъпотия,щото ако бяха умни щяха отдавна да са се обзавели с тиранти!

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 бай Иван

    7 0 Отговор
    Те и нашите чиновници трябва незабавно да ги затегнат!Помислили са се за божества!Крият се по разни кабинети , не работят и само харчат парите на данъкоплатеца.Мисля ,че трябва да им направят масови съкращения и да оставят само най трудолюбивите и способните!
  • 9 mediator37

    0 1 Отговор
    Сегашните коне не са като едновремешните. Кола 200 коня въобще не е три пъти по-силна от кола 65 коня , а леко по-силна.
    Голяма част от сегашните коне въртят паразитни устройства като климатроници, турбини и т.н. Всичката пара у свирката.

    Коментиран от #10

  • 10 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "mediator37":

    Кола 65 коня е "Жигули" или "Лада"-макс скорост 130-135км/ч.Нямат климатик,нямат турбина.Кола 200 коня е БМВ-то ми-6 циливдъра.Има климатик,има турбина и макс скорост-240км/ч.Впечатленията ми СА ЛИЧНИ!

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бате Цецо

    2 0 Отговор
    Всъщност ограничение от 200 коня и 33К евро не е толкова страшно. От моята гледна точка в този лимит могат да се вместят прилични автомобили.
    За телефоните лимитът е по-ограничаващ.

    Коментиран от #14

  • 13 е и

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    и кво бе,като дига 240?!Да не дойде некоя жигула и да те мине,щото не е 6 цилиндрова,че ще ръкопляскаме тогава...

    Коментиран от #15

  • 14 кара Лада

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бате Цецо":

    Точно това е че за 33к евро се купува горе долу бизнес клас кола. Сметнали са го да има и представителни функции някакви. У нас направо са се уляли, кметове едва ли не на селца карат коли за по над 100к евро и даже са нагли че такива коли видите били нормални. В същото време дават в Румъния как чиновниците карат базови Дачии (т.е. модерна Жигула) без ел. стъкла, без климатик и т.н.
    За разлика от у нас в Русия все пак има хора които се опитват да правят нещо!

    Коментиран от #18

  • 15 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "е и":

    Ами нищо-просто обяснявам какво е кола с 65 коня-от 0-100 за 17 сек,и какво е кола с 200коня -от 0-100 за 7,2сек.И колко е "леко по-силна"...нищо че върти паразитни у-ва като климатик,турбина,че даже и 4 колела,ат което се притеснява "медиатора"!
  • 16 до оня с коня

    0 0 Отговор
    Момченце мило, в този форум има хора с автомобили 10 пъти по-скъпи от 15-годишната ти печка и не го споменават, имаш ли си на идея колко си смешен като не спираш да се хвалиш с този покойник? Форумен комплексар.

    Коментиран от #17

  • 17 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "до оня с коня":

    С твое разрешение ще се усъмна в твърдението ти за 10-те пъти "по-скъпи" автомобили по простата причина че нямаш необходимото инфо и не се хваля,а изнасям факти.Но по-важното-има нещо което ти никога няма да разбереш и това е ЛЮБОВТА КЪМ МАРКАТА,УСЕЩАНЕТО НА ДУШАТА НА АВТОМОБИЛА!!!Щото за теб и такива като теб всички коли са МПС с цена на етикетчето.А дали ме наричаш комплексар,депесар или косовар,през оная .......... ми е- ВЕРВАЙ МИ:)))
  • 18 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "кара Лада":

    Естествено че "правят нещо" Путин си поръча 50 атомни бомби !Прави си войнички с Украйна ,унищожава храни от ЕС а обикновените руснаци са на колене !Но кой го е грижа Путин и Медведев не гладуват!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания