Last news in Fakti

15 Септември, 2015 23:46 2 329 3

Изтеглят от пазара над 4000 бутилки бира в Швеция

  • бира-
  • изтегляне-
  • препарат

Датската компания Carlsberg Group изтегля от шведския пазар над 4000 бутилки бира от марката Staropramen, които са произведени в Чехия. Причината е, че в тях е открит препарат за миене на съдове. Двама души – сервитьор в ресторант и работник в Carlsberg, са приети в болница със силни изгаряния в устната кухина, след като са пили бира от негодната партида, съобщава агенция Associated Press.

Към момента в складовете на компанията има близо 3000 бутилки, а останалите 1000 вече са доставени в 680 бара и ресторанти в Швеция. „По наша информация, пивото от въпросната негодна партида е било предназначено само за шведския пазар”, уточни представител на Carlsberg Group.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    2 0 Отговор
    Какви отрови поглъщаме без да знаем ?
  • 2 Димитър

    0 0 Отговор
    по добре да започват да правят шербет, и да се подготвят за новите "Европеци" (от Анадола).
  • 3 Българин

    0 0 Отговор
    "Към момента в складовете на компанията има близо 3000 бутилки, а останалите 1000 вече са доставени в 680 бара и ресторанти в Швеция."
    Значи се пада средно по 1,5 бутилки бира във всеки от 680-те бара, където е доставена тази бира. Чудя им се на барманите в Швеция как поръчват доставка: Моля, доставете ми една бутилка Старопрамен за утре..