Last news in Fakti

16 Септември, 2015 19:39, обновена 16 Септември, 2015 22:40 1 312 0

ЕС промeня плана за квотно разпределение на бежанците

  • ес-
  • плана-
  • бежанци-
  • квоти

Унгария отказва да се съобрази с квотите

ЕС готви сериозни промени при въвеждането на квотите за разпределение на 120 000 бежанци в страните – членки, съобщи в. „Ню Йорк таймс“.

Това бе съобщено от министъра на външните работи на Люксембург Жан Аселборн пред Съвета на ЕС. Промяната идва след отказа на Унгария да се съобрази с разпределението, предвидено за нея.

ЕС ще се съобрази с огромния наплив към страната и планира ново разпределение. Сега 50 400 бежанци ще бъдат преразпределени от Унгария, 50 400 от Гърция и 15 600 от Италия. Очаква се новият план да бъде обсъден от вътрешните министри в ЕС в следващия вторник. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: