Last news in Fakti

17 Септември, 2015 18:37 818 0

Гладна стачка сред бежанците в Одрин

  • стачка-
  • бежанци-
  • одрин

Валията им даде три дни срок да се изтеглят

Гладна стачка сред бежанците в Одрин - 1
Снимка: БТА/AP

Броят на бежанците искащи да преминат в Гърция през турския граничен пункт в Одрин вече е достигнал 2000, съобщи Хюриет.

По-рано днес 150 имигранти са се върнали в Истанбул, след като турските власти блокираха техния път към гръцката граница. Въпреки това  в Одрин пристигат още имигранти и техният брой непрестанно расте. Бежанците са се противопоставили опита на властите да инсталират
мобилни тоалетни в района. Освен това част от тях отказват да приемат храна и вода, докато не получат достъп до Гърция. Те се надяват от там да стигнат до Западна Европа и по-специално Германия.

Валията на Одрин Дорсун Али Шахин заяви, че бежанците могат да останат още три дни, но след това ще трябва да се върнат във вътрешността на страната. Повечето от бежанците настояват, че няма да се оттеглят каквото и да става. Местните се опитват да помагат на имигрантите, но са силно притеснени от ситуацията. Турция вече е приютила около 2 млн. бежанци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: