Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Септември, 2015 09:43 1 089 1

Украйна ще преразгледа списъка със санкции на журналисти

  • украйна-
  • санкции-
  • журналисти

Това бе заявено от министъра информационната политика Юрий Стец

Украйна ще преразгледа списъка със санкции на журналисти - 1
Снимка: БТА/AP

Министърът на информационната политика в Украйна Юрий Стец обеща, че приетият през миналата седмица списък със санкции срещу физически и юридически лица в страната ще бъде преразгледан, съобщи ТАСС.

Списъкът бе обнародван през миналата седмица от президента Петро Пооршенко. Той предизвика недоволство в ЕС, след като в него се забраняваше достъп до страната на някои журналисти, включително и на българските Елена Йончева и Магдалена Ташева.

„Списъкът се формираше, когато министерството на информационната политика не съществуваше. Второ – умните хора също могат да правят грешки, но умеят да си ги признават и да работят върху тяхното поправяне. Ако този списък, що се отнася до журналистите в него, бе изготвян с подкрепата на медийни експерти, той щеше да е много по-качествен“, заяви Стец.

Той напомни, че имената на шестима от първоначално обявените журналисти, вече бяха премахнати от списъка, като са планирани и следващи корекции.

„Анализът за всеки човек ще се прави отделно, след което ние ще представим нашите препоръки на Съвета за национална сигурност“, допълни Стец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Болни мозъци, друго трябва да (си) прегледат!
Новини по държави: