Last news in Fakti

22 Септември, 2015 17:57 1 420 10

България ще подкрепи квотите за разпределянето на 120 000 бежанци

  • румяна бъчварова-
  • бежанци-
  • българия-
  • квоти

Квотното разпредeление е временно решение, трябва да се търсят принципните подходи и решения за прекратяване на кризисната ситуация, заяви Бъчварова

България ще подкрепи квотите за разпределянето на 120 000 бежанци - 1
Снимка: БТА

България ще подкрепи задължителните квоти за разпределянето на 120 000 бежанци в ЕС. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова пред журналисти преди извънредния Съвета по правосъдие и вътрешни работи на ЕС.

„Нямаме основание да променяме позицията, която заявихме преди седмица. България ще потвърди позицията си, че решението за квотното разпределение е решението, което в момента ЕС може да вземе“, заяви тя.

Тя допълни, че позицията на страната е, че то трябва да бъде задължително, иначе се обезмисля неговото прилагане. Вътрешният министър добави, че механизмът за квотното разпределение е едно начало на по-добрия контрол и управление на общите процеси, но е само временно решение и трябва да се търсят принципните подходи и решения за прекратяване на кризисната ситуация.

Тя определи като справедлив и балансиран предложения механизъм за релокация на бежанците. Нямаме основание да се откажем от този принцип, добави министър Бъчварова.

„Най-важно е да се търси решение там, където в възникнал проблемът, винаги сме го казвали, но това трябва да върви успоредно с другите решения, като осигуряването на сигурността на външните граници, това е приоритет“, ясно подчерта вътрешният министър. Нашата позиция е, че на този етап бройката 120 000 трябва да се запази, като на Съвета предстои да се определят детайлите, които се предлагат, за това как и къде те да бъдат насочени към други държави.

Наше предложение е да се обмисли и механизъм за координиране на усилията на държавите -членки в справянето с проблема, а не всяка държава да предприема мерки, с които създава евентуално нови предизвикателства пред останалите държави в ЕС, обясни Бъчварова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kkkk

    2 0 Отговор
    ТОВА Е ПРЕСТЪПНО ПОСЛУШАНИЕ!!!
  • 2 петър

    2 0 Отговор
    говори се за сума от 6000 евро за всеки приет ........., пЪрдон, бежанец. Питам се кой ще вземе парата?
  • 3 Kcaniba

    2 0 Отговор
    НЕЗАВИСИМОСТ!!!
    По български.......
  • 4 ivan

    2 0 Отговор
    Ха ха,никой не е очаквал друго от СЛУГИ!!!
  • 5 българин

    2 0 Отговор
    Тази лелка да си наляга парцалите и да праща полицайчетата да пазят по границата защото тълпите ислямисти идващи от Турция ще създадат много проблеми.Да гледат какво прави Орбан и да си водят записки двамата заедно с пожарникарчето.
    А баба Меркел да си ги събира щом ги привикваше.
  • 6 Бай хой

    2 1 Отговор
    Кога ани, стоян, деси, киро и конярчето ще разберат че това не са бежанци а пратеници на ислямистите.

    Коментиран от #8

  • 7 гост

    2 1 Отговор
    България ще прави каквото и наредят , ха сега да ти е честита зависимостта, подлого.
  • 8 кроко

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    ани, стоян, деси, киро и конската муцуна са едно и също лице според мен и също така е 99.99% сигурно, че му плащат на това лице да пише. Ама не виждам смисъл да се обяснява човек - когати си вземат у тях няколко бежанци да си ги гледат и хрантутят, тогава ще имат право да казват какви са и да дават акъл какво да правим с тях.

    Коментиран от #9

  • 9 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "кроко":

    Аз съм повече против за влизането на мюсулмански имигранти от който и да било тук бе!

    И ако търсиш под вола теле - има разни москвопоклонници тука, дето пишат от 10 имена!

    Коментиран от #10

  • 10 kroko

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Киро":

    :) добре, Кире!
Новини по държави: