Last news in Fakti

27 Септември, 2015 11:48 937 1

Ангела Меркел призова за реформи в Съвета за сигурност на ООН

  • ангела меркел-
  • оон-
  • съвета за сигурност

Германия, Бразилия, Япония и Индия излязоха с обща позиция

Ангела Меркел призова за реформи в Съвета за сигурност на ООН - 1
Снимка: БТА/Xinhua


Германският канцлер Ангела Меркел призова за реформи в Съвета за сигурност на ООН, съобщи NDTV.

Тя го направи по време на среща със свои колеги от Бразилия, Япония и Индия в рамките на Общото събрание на ООН.

„Имаме нужда от нов метод на работа за разрешаване на проблемите. Това прави нужни евентуални реформи в Съвета за сигурност.  Реформи, които да отразяват реалната власт в света, по-добре от днешната ситуация. Ние трябва да процедираме много мъдро. Трябва да намерим съюзници, с които да постигнем нашите цели и нужните реформи“, заяви Меркел.

Съветът за сигурност на ООН, най-силната организация на ООН, има 15 членове, 5 от които постоянни. Той има правото да налага правно обвързващи решения за налагане на санкции или да разпорежда военни действия, за изпълнението на своите решения.

Германия, Индия, Япония и Бразилия пуснаха съобщение, в което заявяват, че светът е много различен от 1945 г. и Съветът за сигурност трябва да се повлияе от това.

„Не само тези четири страни, но много други не са съгласни със структурата и работните методи на Съвета за сигурност. Искаме да постигнем една нова и работеща структура на Съвета.  Структура, която да подхожда на 21-ви век.“, допълни Меркел.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европеец

    2 0 Отговор
    Хайде бабо Меркел сдавай поста вече не си адекватна.Трябват нови решителни хора за да спрем врага пред портите ни.