Last news in Fakti

17 Октомври, 2015 13:26 884 0

12 бежанци се удавиха край бреговете на Турция

  • бежанци-
  • бреговете-
  • турция

Те са се опитвали да стигнат до остров Лесбос

12 бежанци се удавиха край бреговете на Турция - 1
Снимка: БТА/AP

12 бежанци са се удавили, след като тяхната лодка се е преобърнала край турските брегове в Егейско море, съобщи „Маями Херълд“.

Турската брегова охрана е прибрала телата на имигрантите и е спасила други 25 души. Групата се е опитвала да стигне до гръцкия остров Лесбос. Това е входна точка за повечето имигранти, установили се в Турция и опитващи се да стигнат до Западна Европа. 

Имигрантите са отплавали от пристанищния турски град Айвалък, намиращ се в Северозападна Турция. В момента се издирват поне още 11 изчезнали имигранти. Все още не е известна точната националност на бежанците, но според турските медии повечето от тях са сирийци. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: