Last news in Fakti

20 Октомври, 2015 10:18 1 428 3

САЩ не искат Асад да се оттегли веднага

  • башар асад-
  • сирия-
  • сащ-
  • ислямска държава

Единствено Франция е за оттеглянето на сирийския президент преди да започне преходния период

Белият дом не настоява сирийския президент Башар Асад да се откаже от властта веднага, предаде АП.

Асад не трябва непременно да си отиде утре или вдругиден, каза заместник-говорителят на Белия дом Марк Тонър.

САЩ обаче настояват Асад, в крайна сметка, да не остава на власт и да не бъде част от процес към съставяне на ново правителство в Дамаск.

Тонър не отговори конкретно, колко дълго, според САЩ, може да продължи подобен преходен период.

В края на септември в интервю за Си Ен Ен американският държавен секретар Джон Кери заяви, че Башар Асад трябва да напусне властта с управляван преход с определен ред, за да няма страх от възмездие, загуба на човешки живот, мъст.

Ако Асад напусне бързо властта, това може да доведе до „имплозия", предупреди държавният секретар.

За първи път Кери даде сигнал, че САЩ променят политиката си към Сирия и вече не настояват за незабавно оттегляне на Асад.

Преди две седмици Лондон даде ясен сигнал, че не желае бързото оттегляне на Асад. Единствено Франция е за оттеглянето на сирийския президент преди да започне преходния период.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от последните двадесет дни

    0 0 Отговор
    Башар Асад е избран на свободни неманипулирани със наркотици и психотронни оръжия избори ..

    FBI д а арестува престъпниците от САЩ провеждащи нагли терористични операции вкл срещу Сирия..Има данни за целеуказване на ядрени цели в региона Вашингтон ДС.>Вероятно е активирана древна предохранителна система за ликвидация на особенно опасни ядрено въоръжени..Ползват изключително мощни бомби..най много две до 4 били необходими за ликвидация на северна америка до Аляска..
  • 2 Бай хой

    0 0 Отговор
    Не че не могат а не искали. Дааааа.
  • 3 кроко

    0 0 Отговор
    Значи е само въпрос на време белия дом да да си признае, че щат-нещат, Асад може и да си остане на власт, ама то с някое и друго условиийце, колкото да си мислят че другите си мислят че последната дума е тяхна.