Last news in Fakti

21 Октомври, 2015 22:45 965 0

Програма за обмен на млади посланици набира скорост в Тайван

  • тайван-
  • обмен-
  • млади посланици-
  • скорост

Програмата стартира през 2009г. и е проект на Министерството на външните работи

Тайванската Програма за обмен на млади посланици изигра важна роля в запазването на силните позиции на Република Китай на международната сцена. Това мнение споделя президентът на страната Ма Инцзю, който направи своето изявление по време на специална церемония в столицата Тайпе. На събитието присъстваха повече от 700 чуждестранни гости, длъжностни лица, младежки посланици и представители на участващите и подкрепящи програмата колежи и университети.

„През годините младите посланици подчертаха ролята на Тайван в световния културен обмен, хуманитарната помощ, омиротворяването, технологичното развитие, търговията и бизнеса. Правителството ще продължава да подкрепя програмата с цел създаване на повече възможности за разширен обмен между младите хора от Тайван и техните партньори в чужбина”, заяви Ма.

Стартиралата през 2009 г. от Министерството на външните работи, Програмата насърчава младежите на Тайван да прилагат своите разнообразни таланти и умения в области като междукултурната комуникация и международните отношения. Тази година 160-членна група приключи своето шестседмично обучение и посети 41 града в 35 страни през месец септември. Според президента на страната това е своеобразно доказателство, че правителството полага усилия за развитие на международните отношения на следващо ниво.

„Очаквам с нетърпение да видя как ролята на Тайван като водещ фактор в трансграничното сътрудничество и мирно взаимодействие ще стане още по-голяма. Вярвам, че ние ще получим международно признание за нашите усилия да създадем тази отлично функционираща Програма за обмен на млади посланици, която е и основата за още по-голям напредък в тази област”, заяви той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА