Last news in Fakti

25 Октомври, 2015 11:09 706 0

Отмениха гласуването в Мариупол

  • мариупол-
  • местни избори-
  • гласуване-
  • украйна

Открити са нарушения в печатницата, която отпечатва бюлетините за гласуване

Отмениха гласуването в Мариупол - 1
Снимка архив АП/БТА

Нито една от избирателните секции в град Мариупол, Донецка област, не е отворила врати днес, когато Украйна провежда своите местни избори, съобщава Интерфакс.

"Ние не трябва да оставяме нещата така! За този фарс трябва строго да бъдат наказани отговорните лицата!", се казва в изявление на украинския парламентарист.

По-рано териториалната изборна комисия на Мариупол се е обърнала към ЦИК на Украйна с искане изборите в града да бъдат отложени за 15 ноември. Причината са нарушения, открити в печатницата при печатането на бюлетините за гласуване.

“Избирателните секции в Мариупол не отвориха, защото не са получили бюлетини за гласуване. Трябва да се отложи датата на изборите заради установени сериозни нарушения при отпечатването на бюлетините”, заяви представител на избирателната комисия.

Украинските медии обвиняват за провала на изборите олигарха Ринат Ахмедов, на когото принадлежи печатницата, където са печатани бюлетините.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: