Last news in Fakti

28 Октомври, 2015 19:51 1 462 1

Тайван потвърждава позиция си по отношение на мира в Южнокитайско море.

  • тайван-
  • южнокитайско море-
  • мир-
  • позиция

Страната застава твърдо зад убеждението, че мирът и стабилността са приоритет номер едно и всички спорове трябва да се разрешават дипломатично

Правителството на Тайван призовава за мирно разрешаване на споровете в Южнокитайско море и отново заявява своята позиция.

Независимо от гледната точка на историята, географията и международното право, островите Спратли, Параселските и Пратас, както и прилежащите им води, са неразделна част от територията на Република Китай. Правителството на страната не признава претенциите за суверенитет над тях или опити за тяхната окупация от страна на други държави, каквито и да са изтъкнатите причини за това.

В отговор на текущото развитие в  Южнокитайско море, от правителството призовават всички заинтересовани страни: да вземат предвид Инициативата за мир и да поддържат такава линия на поведение, която допринася за регионалния мир, стабилност и баланс; да спазват принципите на международното право, включително Хартата и Конвенцията на Организацията на обединените нации по отношение на морското право; съвместно да подкрепят свободата на корабоплаването през Южнокитайско море; да се въздържат от ескалация на напрежението и да разрешават споровете по мирен начин.

Тайван е напълно готов да се ангажира с диалог относно равенството и взаимността с цел трансформирането на Южнокитайско море в „Море на мира и сътрудничеството”.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 0 Отговор
    Такааа май краварските военни кораби никой не ги иска.

    Всички са против краварските военни провокации целящи терор над местното население.