Last news in Fakti

9 Ноември, 2015 13:35 887 1

Камерън: Великобритания може да съществува и извън ЕС

  • дейвид камерън-
  • великобритания-
  • европейски съюз-
  • реформи-
  • премиер

Според Камерън Великобритания може да просперира и да бъде успешна и извън ЕС

Камерън: Великобритания може да съществува и извън ЕС - 1
Снимка: БТА/ AP

Министърът-председателят на Великобритания Дейвид Камерън заяви, че страната му може да съществува и извън Европейския съюз, съобщи „Индипендънт“.

На конференция на британската индустрия премиерът сподели, че за разлика от 70-те години на миналия век сега страната му „не е болният човек на Европа“.

Според Камерън Великобритания може да просперира и да бъде успешна и извън ЕС. Гражданите на острова трябва сами да вземат решение „за“ или „против“ оставане в съюза на базата на реформите, който Камерън се надява да бъдат изпълнени от Брюксел.

Британският вестник „Телеграф“ съобщи преди месец, че премиерът и неговият екип са назовали няколко реформи, които държат да бъдат направени от ЕС – сред които защита суверенитета на държавите-членки.

Във вторник Дейвид Камерън ще очертае исканията на Великобритания в писмо до председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

Наскоро председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че за британците е по-добре да останат в Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    0 0 Отговор
    Ще приемат ли тогава българи за работа? А сега работещите там българи?
Новини по държави: