Last news in Fakti

11 Ноември, 2015 21:09 834 0

Египетският президент: Не правете прибързани заключения за катастрофата

  • абдул ал-сиси-
  • египет-
  • самолет-
  • еърбъс-
  • катастрофа-
  • заключения

Египет е сигурна и стабилна държава, заяви египетският президент

Египетският президент: Не правете прибързани заключения за катастрофата - 1
Снимка: БТА/ AP

Египетският президент Абдул ал-Сиси призова да не се правят прибързани заключения за причините за катастрофата на руския пътнически самолет.

В края на месец октомври Еърбъс А321 се разби на Синайския полуостров, като всички 224 души на борда загинаха при инцидента.

„Бихме предпочели да не се правят заключения за причините за катастрофата. Египет не смята да скрие нищо, защото говорим за човешки животи“, заяви държавният глава на Египет, цитиран от ТАСС.

„Казвам на целия свят – Египет е сигурна и стабилна държава“, каза още Абдул ал-Сиси.

Преди дни от Кремъл заявиха, че всички теории за катастрофата са спекулации. Разузнавателните служби на Великобритания и САЩ предполагат, че бомба на борда е отговорна за трагичния инцидент.

Часове след катастрофата групировката „Ислямска държава“ пое отговорност за инцидента, но египетският премиер Шариф Исмаил заяви, че по всяка вероятност техническа неизправност е причината за инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА