Last news in Fakti

13 Ноември, 2015 09:36 1 898 6

САЩ са атакували Джихадиста Джон с дрон

  • сащ-
  • джихадиста джон-
  • дрон

Все още не е ясно дали той е оцелял след атаката

Пентагонът обяви, че американски дрон е атакувал кола, в която се е намирал известният като Джихадиста Джон, екзекутор на Ислямска държава, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Според прессекретаря на Пентагона – Питър Кук, атаката е станала в околностите на сирийския град Рака. Все още обаче не е ясно дали Джихадиста Джон е бил убит.

Известният още като Мохамед Емвази, е британски гражданин роден в Кувейт. Той многократно е присъствал в клипове на Ислямска държава, в които се показват различни екзекуции и кланета. Според различни източници като млад той е бил част от мрежа на млади мюсюлмани, които са били отделени от традициите на западното общество. Първата му поява във видео на Ислямска държава се случи през 2014 г.

„В момента ни оценяваме данните от мисията. Щом това стане ще ви дадем повече резултати. Ударът бе направен край Рака“, заяви Питър Кук.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    0 0 Отговор
    Явно не им е нужен повече на Хамериканците щом се опитват да го очистят.
  • 2 Бай хой

    0 1 Отговор
    У бре. Отново сащ са извършили терористична операция като са извършили атентат срещу цивилна кола в която дори не са знаели кой се вози.

    Тия в скоро време ще взривят ядрена бомба над Дамаск защото асад не им е приятен.

    Помните как извършиха атентата срещу резиденцията на кадафи и избиха жени и деца. И още не са осъдили никой за терористичното нападение.

    Коментиран от #6

  • 3 некойси

    0 0 Отговор
    “ ... роден в Кувей" :)
  • 4 USAIZRAEL

    0 1 Отговор
    Разчистват уликите и стават герои!
  • 5 FR V

    0 0 Отговор
    Руските тролове да не се правят на умни!
    Пийте си редовно хапчетата.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.