Last news in Fakti

16 Ноември, 2015 21:05, обновена 16 Ноември, 2015 21:16 2 060 2

Ислямска държава заплаши с атентати и Вашингтон

  • сащ-
  • вашингтон-
  • ислямска държава-
  • харвард-
  • атака-
  • атентат-
  • бомбена заплаха

Харвард евакуиран след бомбена заплаха

Ислямска държава заплаши с атентати и Вашингтон - 1
Снимка АП/БТА

В нов видеозапис екстремистите от Ислямска държава предупредиха страните, които участват във въздушните удари в Сирия, че ще споделят съдбата на Франция. Във видеото се отправят и заплахи за нападение срещу столицата на САЩ, Вашингтон, съобщи Ройтерс.

„Ние казваме на държавите, които участват в кампанията, че по божията воля ще имат ден, като във Франция, и както ударихме Франция в центъра на Париж, се заклеваме, че ще ударим Америка в центъра на Вашингтон“, казва един от участниците в записа. 

Автентичността на записа не е потвърдена.

Междувременно вестник "Вашингтон поуст" съобщава, че американските власти са обвинили 66 мъже и жени от цялата страна в предполагаема дейност, свързана с Ислямска държава. Мъжете са повече от жените в тези случаи - около 5 към 1. Средната възраст на лицата - някои са обвинени, а други са били осъждани - е 25. Един от тях е непълнолетен.

ФБР казва, че в част от случаите са били предотвратени нападения, насочени към американските военни или правоприлагащите органи в страната.

Междувременно бомбена заплаха принуди университета Харвърд да евакуира няколко сгради, съобщава Би Би Си. 

Alert: Unconfirmed bomb threat received. Science Ctr, Sever, Emerson, Thayer Halls are being evacuated https://t.co/btUwZffzj2

— Harvard University (@Harvard) November 16, 2015

Нищо не подсказва, че заплахата има връзка със събитията в Париж, но градове из целия свят повишиха бдителността си след атентатите в петък. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 1 Отговор
    Ислямистите постигнаха резултата си а това е всеобща паника в света.
  • 2 аз

    0 0 Отговор
    А дано да се на.ерат малко и краварите.Ама ако може да гръмнат президента и целия сенат