Last news in Fakti

17 Ноември, 2015 18:50 17 699 17

Русия и Франция подпукаха Ислямска държава

  • ислямска държава-
  • франция-
  • русия

Франция събира широка коалиция срещу групировката

Русия и Франция подпукаха Ислямска държава - 1
Снимка: БТА/AP

Франция и Русия извършиха удари по цели на Ислямска държава в Северна Сирия, съобщи Ройтерс.

Атаките са отговор на катастрофата на руския Airbus A231 и атентатите в Париж. Западни източници вече съобщиха, че Русия е нанесла серия от удари срещу цели на Ислямска държава през днешния ден, като основна цел е бил град Рака. Паралелно с това бомбардировки са нанесли и самолети на френските ВВС. Атаките не са били координирани.

Френският президент Франсоа Оланд вече заяви, че през следващите дни ще проведе разговори руския президент Владимир Путин и американския президент Барак Обама в опит да ги убеди да се присъединят в широка коалиция срещу Ислямска държава. От Кремъл вече заявиха, че Оланд и Путин вече са провели разговори, като са се разбрали за „тясно сътрудничество между разузнавателните служби на двете страни“ в Сирия.

ТАСС цитира руският министър на отбраната Сергей Шойгу, според който броят на военните полети към Сирия се е увеличил двойно. 

В същото време германският външен министър Франк - Валтер Щайнмайер изключи възможността Германия да се включи във въздушните удари срещу Ислямска държава. Според него няма смисъл страната да се присъединява към 16-те страни, които нанасят удари срещу групировката, като осигуряването на оръжие за кюрдските бойци е правилно решение. 

ДПА съобщава, че руският президент Владимир Путин е разпоредил сътрудничество на руските сили, които подкрепят Башар Асад с френските силите, които подкрепят опозиционните сили, в борбата с Ислямска държава.

„В близко бъдеще френските военноморски сили, начело с един самолетоносач ще проучват региона. Трябва да установим пряк контакт с французите и да работим с тях като съюзници.“, заяви Путин.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 aни

    5 0 Отговор
    Жалко ,че Франция разбра малко късно за правилният ход спрямо ИДИЛ ! Да престанат западните политици и САЩ да префасонирват Африка по свой модел !! Само диктатурата може да се оправя с тези хора ! Забравете за арабската пролет за да не настъпи Европейската зима !!

    Коментиран от #2

  • 2 mitko prostashki

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "aни":

    Напълно съм съгласен със вас Ани.
    Просто САЩ трябва да спрат с политиката на всяка цена да се контролира петрола в тези региони и веднъж за винаги да осъзнаят, че трябва да се премахне това зло.

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "mitko prostashki":

    Ама това „зло“, дето все изниква където им е удобно на американците, нещо ме съмнява от къде точно „никне“!

    Коментиран от #4

  • 4 mitko prostashki

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    Тези твой съмнения напълно ги подкрепям но ако се осъзнаят и зарежат тази своя мания да са най най в света може и да излезе нещо наистина добро.
  • 5 144

    6 0 Отговор
    Ей тая "исламска""държаа" ще се окаже голема работа,туй кой не я бомбардира то не беха щатите то не бе русия сега франция хвърля бомби и вика на другите помагайте че сама немоа свърша всичко,значи май ще излезе че ИД е най могъщата сила на планетата целия свят немогат да се справят с некви пустиняци (щото са в пустината) на пикапи ,е вярно че пикапите са тойота ама колко да са здрави все пак не са танкове.Тука нещо мирише и не е от мен (току що се баньосах)

    Коментиран от #8

  • 6 левче

    1 1 Отговор
    Е да де,но война не се води само с джипове тойота,а най-вече с пари и то много.Ами от къде идват парите,защо никой не казва?
    Осама беше саудитцки шейх,май не е само той с тези идей от там.
    Ама няма как да ги обвиним,ще секне петрола.

    Коментиран от #9

  • 7 fffff

    1 0 Отговор
    всичко за пари
  • 8

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "144":

    То не просто мирише, ами вони та не се трае......
  • 9 144

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "левче":

    https://www.youtube.com/watch?v=96k_8ywt22g
  • 10 steve

    0 0 Отговор
    Напълно споделям, Ани!! Това е изхода!!!!!
  • 11 lost paradise

    0 0 Отговор
    ама нека секне тоз петрол бееее . но пак трябва воля и обединение. да парите им на ония са от петрола но вече има доста негови заместители навлизат електромобилите. то и за това е всичко ново влияние нови територии. що да не разпалим и още някъде война. ако цяла европа спре да консумира петрол какво ще се случи 1 цената ще се срине 2 америка няма да е супер сила и онези черните няма да правят милиарди на ден и да си играят на война 3 къде са еколозите или и те са платени дето реват когато им е удобно за планетата. КАК ще стане това ли? много просто. спира се още утре производството на дизелови двигатели. понеже електромобилите са скъпи нека бензиновите вместо резервоар за бензин има бутилка за газ. и колите спешно на първо време да са на ток и газ. и ония петрола да си го врът в гъза с по един молотов и да се палнат. ще се преобрази света ако се обединим и спрем да им купуваме лайната но няма кой да ме чуе мен простосмъртния.
  • 12 граматик

    0 0 Отговор
    Няма дума "надпукаха".
    Има "подпукаха".
    :)
  • 13 селянин от обеля

    2 3 Отговор
    САЩ /USA/ нямали готовност да участват в сухопътна операция. Освен това 17 щата са декларирали че няма да проемат бежанци от Сирия. Не е ли крайно време ЕС лидерите да разкарат хамериканците заедно с техния пудел UK /Великобритания/
  • 14 задара

    0 1 Отговор
    начи толкова държави срещу една държава която не е направила нищо ??????????? франци имаше бомба не от граждани на Сирия а от терористи В Сирия има ли мозак тоя французин А пък Путин Само се прави на голям ми е по голям от държавата му пак бяха терористи лоито бяха в Сирия с свалени руски самолет и държавите скапани всички даржави на света искат да заличат толкова малка точица която е бомбардирана от 5 години без никакъв смисал просто мюсюлмани и христиани трябва да станат братя а не врагове прос Азиатски Путин Франция и Сирия бяха като братя а сега заради некви терористи офффффффффффффф просто немам думи за този свят :(

    Коментиран от #15

  • 15 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "задара":

    Ти от кое болнично заведение си избягал?

    И едно уточнение - това, че имаш компютър и достъп до интернет не те прави автоматично политически анализатор. По скоро само „анализатор“ :)!
  • 16 задара

    0 1 Отговор
    ако нещо не те кефи ок нп аз съм репортер и снимах преди няколко ден в Франция Френския президент как говори че няма да прави никакви проблеми със Сирия и тн. Но като разбрал че са сирийски терорист започна с 10 истребителя и на скоро ми казаха че ги е направил 20 ти кат не си бил там схто говориш виж ви интернет какво е говорил пудела
  • 17 Дрънди

    1 0 Отговор
    Ееей народе хайде научете се да пишете ГРАМОТНО....,а ти ЗАДАРА-не знам какъв си репортер,ама си гръгла НУЛА.Много си неграмотен--погледни се как пишеш.Какъв репортер си какви пет лева.С телефона си ли снимаш,а ...
Новини по държави: