Last news in Fakti

18 Ноември, 2015 13:03 3 509 14

Русия получава помощ за атаките в Сирия – от космоса

  • русия-
  • сирия-
  • космос-
  • спътници-
  • сателит-
  • информация-
  • ислямска държава

Руските военновъздушни сили започнаха да нанасят удари в Сирия на 30 септември тази година

Русия получава помощ за атаките в Сирия – от космоса - 1
Снимка: БТА/ AP

Руските власти активизираха десет спътника за космическо разузнаване в подкрепа военните им действия в Сирия, съобщи ТАСС, позовавайки се Валери Герасимов, началник на Генералния щаб.

Космическите апарати ще дадат много повече информация на руското разузнаване, която ще е в помощ при въздушните атаки в страната от Близкия Изток.

Руските военновъздушни сили започнаха да нанасят удари в Сирия на 30 септември тази година. Вчера бе съобщено, че Москва и Париж са нанесли удари в северната част на страната срещу позиции на „Ислямска държава“.

Повече от 50 изтребителя и хеликоптери са ангажирани за въздушните удари. Владимир Путин обяви, че Русия ще засили въздушните си удари над ислямистите в Сирия, след като Кремъл призна, че пътническият Еърбъс е бил свален от бомба.

В отговор на терористичните нападения в Париж и Франция осъществи въздушни удари в Сирия. Часове след нападенията в Париж Франсоа Оланд заяви, че борбата срещу „Ислямска държава“ ще бъде безмилостна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шлемник байкалски

    3 1 Отговор
    Обикновено спътниците се активизират 30 и повече дни преди да започнат атаките !Явно другаря Путин е "поразявал" доста "цели " в гъсто населени те райони!

    Коментиран от #3

  • 2 Киро

    4 1 Отговор
    Че той и Болен получава помощ от космоса - някой му говори оттам, пък си няма спътници...

    Коментиран от #6

  • 3 раптор

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "шлемник байкалски":

    Бе какво си се заподозирал бе Ганю?!?! Специалист по сателити! Или си трайте или подкрепяйте! Много добре знаете, че давенето на радикалите е за общоевропейското благо! Това е проблем, който ще фигурира и за в бъдеще, поради непреклонността на ислямистите! Всички имаме общ враг срещу когото, дори обединени ще ни е трудно да се борим!
  • 4 onq s konq

    3 0 Отговор
    В момента еуфорията е обхванала яко Великите сили - руснаци,американци и европейци се "надстрелват" по реални и "не дотам" цели на ИД със свръх модерно оръжие и космотехнологии...Ще има и сухопътно прочистване на съответните територии и взаимни интернационални поздрави за добре свършена работа между отделните воюващи държави.Все пак обаче накрая ще се стигне до "мигът на истината",а именно ДОКОГА С БАШАР И КАК ДА СЕ РАЗПРЕДЕЛИ БАНИЦАТА...И дай боже ТОГАВА тия супероръжия да не застанат едно срещу друго!

    Коментиран от #7, #9

  • 5 раптор

    0 2 Отговор
    Ако зависи от руснаците - до тогава докато не се намери някой, който да гарантира стабилност в страната и безопасност за християните! Дори Асад днес да не е този гарант, той е бил! Ако не си наясно неговата опозиция се състои от няколко нехомогенни организации - Ал Нусра, Кюрди, Хамас (които са терористи според ЕС) и ИД нали... И каква е тая опозиция, дето ще разцепи страната??? В ислямския свят без диктатор става ужас, ако не си забелязал... Исляма е брутална религия! Само светски правителства трябват, но САЩ ги заличи всичките! Освен деградация, аз друго не очаквам за близкия изток! Дано да стане чудо!
  • 6 кроко

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Аааа, то май като те гледам какви несвързани с темите коментари праскаш и теб яко те облъчват от космоса, ама викаш си скромен и не се хвалиш, нали! Да!
  • 7 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Wikileaks бяха публикували преписките между посланика на САЩ в Сирия и неговите главнокомандващи... Още от 2006 година, САЩ са се ослушвали за начини да дестабилизират Асад. Най-големия враг на САЩ - Ал-кайда и тяхното сирийско подразделение Ал-Нусра са част от опозиционните сили! А опозиционните сили, които САЩ открито спонсорират са наречени - умерени! Демек такива, които представляват умерен риск! Тааа... Кажи ми вас трябва да ви обявим за поклонници на Дявола или все пак ще млъкнете? Вчера Обама каза, че Путин е печен! НАЛЕ! Та в този ред на мисли - от къде на къде ще казва подобно нещо, след като Русия бомбандира само опозицията (която си е сбирщина терористи)... Цялата информация, която Wikileaks са представили е била ясна отдавна на руското разузнаване!

    Коментиран от #8

  • 8 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "раптор":

    Прави ми впечатление че "Викиликс" публикуват неща,компрометиращи единствено Америка и Зап.Европа,но НИКОГА РУСИЯ!И точно тоя факт ме кара да си мисля че тая организация е "русофилка на хранилка",така че спорът става излишен.

    Коментиран от #10, #14

  • 9 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Та Ал-Нусра (клон на Ал-Кайда) са опозиция, която е подкрепяна от местните сунити... Сунитите и шиитите се мразят. Та за всеобщото благо (на Европа) баницата трябва да се разпредели само и единствено на Асад като легитимен лидер на Сирия, след което под контрола на европейските сили да се проведе референдум! Какъвто е плана на Русия! Всичко което правим е правилно! Просто смитаме всичката тиня по пътя си! Пък дали ще се получи мира в Сирия - не зависи от Русия! Но само Русия върви по правилния път, всички останали само следват, а американците подмолно се правят на ударени!

    Коментиран от #11

  • 10 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    А като нищо може и да са наши агенти, но това не променя факта, че американците ги преследват, защото публикуват секретни документи! И ние си имаме дисиденти, но те като, че ли са просто купени предатели, които не могат да предоставят истинска секретна информация за разлика от Асанж... По-скоро типчето се е съсредоточило да спре всепоглъщащия империализъм на сащ!
  • 11 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "раптор":

    За да си наясно с "легитимността" в Сирия ще ти поясня,че там в момента ВСИЧКИ СА ЛЕГИТИМНИ!Естествено има и някои по-легитимни от другите като САЩ и Русия,но това са подробности.А да бъде оставен мижавия Башар да разпределя баницата,това значи Русия да бъде оставена да прави това и ако кажеш че го вярваш ,значи ми пишеш от лудницата.Колкото до референдума за който споменаваш-в целия свят е известно че референдумите нямат държавна изборна стойност и ще бъдат проведени Национални избори.Предварително ще те светна обаче,че те няма да са обикновени,а "специални" и така организирани,че да спечели Запада!:)
  • 12 раптор

    0 2 Отговор
    Кво мътиш водата бе дяволе! Наредих ти баницата, твоите любимци за които си нисша форма на живот, слушкат ли слушкат великорусите, начело с Путин! Само Асад е легитимен и документите от Wikileaks го потвърждават! Пък те американците отвориха кутията на пандора, както направиха във всички останали страни, които скоро няма да се опомнят от техния брутален удар! Нещата трябва да се случат точно както Русия предлага и най-вероятно ще се! А кой ще спечели на изборите - няма никакво значение, важното е мир да има! Ако ще и подкрепян от запада да е! Но едва ли смрадливите псета ще могат да отразят някой, който да държи кротко шиити и сунити! Аре лягай змия!
  • 13 Vasik Atanasova

    0 2 Отговор
    000000000 РУСКИТЕ МЕЧКИ СА В ДЕЙСТВИЕ
  • 14 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    А на на мен пък ми прави впечатление, че тука има няколко същества с достъп до интернет, които като прочетат някъде думата „Русия“ и почват да плюят и ръсят лъжи без оглед на тема и обстоятелства, което само по себеси е доста съмнително - то най малкото когато някой полага реални усилия да ограничи последствията от тероризма, колкото и да ти е неприятен поне трябва да замълчиш, ама уви...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания