Last news in Fakti

23 Ноември, 2015 11:49 778 1

Оланд и Камерън почетоха жертвите в „Батаклан“

  • франсоа оланд-
  • дейвид камерън-
  • батаклан-
  • париж-
  • франция-
  • жертви

Рамо до рамо Оланд и Камерън почетоха жертвите на кървавия атентат в Париж

Оланд и Камерън почетоха жертвите в „Батаклан“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Френският президент Франсоа Оланд и британският премиер Дейвид Камерън почетоха паметта на загиналите пред парижката концертна зала „Батаклан“, съобщи „Гардиън“.

При координирани терористични атаки в Париж бяха убити най-малко 130 души, а най-много бяха жертвите именно в зала „Батаклан“, където се провеждаше концерт на калифорнийска рок банда.

Камерън - „рамо до рамо“ с френския държавен глава – почете жертвите и похвали френския народ за куража след атентатите в столицата.

Дейвид Камерън е в Париж, за да обсъди с френския президент ситуацията в Сирия и общите мерки в борбата срещу тероризма.

Малко след атаките Оланд заяви, че „Ислямска държава“ е отговорна за тях и определи действията им като „акт на война“.

Франция затвори границите си и обяви извънредно положение. Съседна Белгия пък вдигна тревога заради опасност от терористични атаки.

Късно вчера бяха арестувани 16 души в Белгия, но сред тях не бе най-издирваният човек в Европа - Салах Абдеслам, главен заподозрян за атаките в Париж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 по темата

    1 2 Отговор
    На Запад с настървение за показност почитат жертвите на терора, който сами си спретват, за да може бавно но сигурно да се приближават до заветната цел - тоталитаризъм, който може да бъде сравнен само с този на Пол Пот( този за това не бе и търсен като масов убиец, защото е експериментирал по указание на Запада!)
Новини по държави: