Last news in Fakti

27 Ноември, 2015 15:06 46 811 70

Ердоган предупреди Русия: Не си играйте с огъня

  • ердоган-
  • русия-
  • турция-
  • огън-
  • путин-
  • предупреждение-
  • самолет-
  • свален

Въпреки предупреждението Ердоган посочи, че не иска да пострадат отношенията на Анкара с Москва

Ердоган предупреди Русия: Не си играйте с огъня - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган предупреди Русия „да не си играе с огъня“, съобщи „Ройтерс“.

Думите на държавния глава идват на фона на напрежението между Москва и Анкара заради сваления руски военен самолет Су-24.

Въпреки предупреждението турският президент посочи, че не иска да пострадат отношенията на Турция с Русия.

Във вторник турски изтребители Ф-16 свалиха руския бомбардировач, нарушил въздушното пространство на страната.

Днес турското издание „Хюриет“ съобщи, че турските военновъздушни сили са прекратили полетите над Сирия на фона на напрежението по оста Анкара – Москва.

Руснаците ще прекратят операциите, провеждани в близост до турската граница. Двете страни ще продължат да действат внимателно заради ескалиралото напрежение в последните дни.

Вчера в Русия бяха арестувани турски бизнесмени, защото искали да посетят бизнес събитие с туристически визи. Един от задържаните споделил, че при ареста руски униформен му казал „Свалихте самолета и ето къде сте сега“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бхд БхД

    10 6 Отговор
    Щом са толкова уверени и не си спестяват думите означава само едно зад Турция има мнозинство.Молете се да няма военен конфликт ,че ще е напечено за всички няма значение какви по народност сме Българи,Турци,Цигани,Помаци,Сирийци,Кюрди

    Коментиран от #4, #6

  • 2 kurtbey

    10 19 Отговор
    путин е виновен за достигането на работа та до тука не трябваше да удари на невинни те тюркмени.
  • 3 Румен Янев

    13 4 Отговор
    Яснооо!Оня му е казал по телефона " нема да се плашиш бате" И тоя сега се фръцка!!!Дано Путин не обърне внимание на малоумието му!!!Ако не са щатите зад пуйките излиза като все едно Евгени Минчев да се зъби на Кличко
  • 4 onq s konq

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бхд БхД":

    Естествено че знае че НАТО е зад гърба му и особено САЩ.Вярно че има известни критики относно инцидента от някои членове на пакта,но това си е вътрешна/семейна/ работа.Ще дам и любопитен аналогичен пример в който имах "участие":Бях в компания на БСПари и разговорът беше пълен с критики към управлението на партията.Когато се присъединих към въпросните критики,внезапно околните ме изгледаха странно и ми направиха забележка че не бива да говоря така."Ама нали аз повтарям това,което ВИЕ токущо казахте?" им казвам..."НИЕ можем да си говорим помежду си всякак за партията,НО ТИ-НЕ !" беше отговорът.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Румен Янев

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Щото не си бил с коня тогава и не са те възприели
  • 6 Бай хой

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бхд БхД":

    Първо не пиши от името на Българин.

    Май четете само заглавието а то не е аргументирано с нищо.

    Фесовете няма за какво да се радват.

    А какви невинни тюркмени видяхте.

    Самолет на 6000м височина идващ уж от турция започва да пада и те обстрелват парашутите на секундата. Значи или са знаели предварително че е руски или не е идвал от турска страна.

    А радостта им бе твърде кратка защото си получиха заслуженото за престъплението и никакво нато не посмя да каже и гък.

    А ердоган за два дни се върти като пумпал и никой не го подкрепи.
  • 7 Бай хой

    8 9 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Един съвсем добронамерен съвет от мен към теб.

    Когато човек си мълчи не си проличава колко е прост и тъп.

    "По добре човек да мълчи и околните да се усъмнят че е прост, от колкото да си отвори устата и да разсее всички съмнения."
  • 8 ИСТИНАТА

    9 6 Отговор
    Този сакел се бие в гърдите,но не прави сметка,че за 2 минути Русия може да ги изтрие от картата на света!Би било хубаво да има и кратери на земята..
  • 9 андрешко

    7 6 Отговор
    май е дошло време да се върне истинското име на Истамбул -КОНСТАНТИНОПОЛ,а всичкото фесове на 500км на юг и стена от Черно море до средиземно 50м висока и 20м широка

    Коментиран от #21, #65

  • 10 Гошо

    7 3 Отговор
    Тоя е абсЕлютен наркоман.
  • 11 некойси

    5 3 Отговор
    Кой кого и с какво не е ясно :)
    На турския чичо господ му се вижда майтап работата.
  • 12 БАТ мишо

    9 4 Отговор
    те руснаците не си играят с огъня доган ага - за 10 год 10 войни спечелиха
    ТЕ СА ОГЪНЯ дето е горил и ше гори турция дет я набара
  • 13 БАТ мишо

    6 3 Отговор
    тайна се надявам да е ядрен огъня тоя път- ще преживея и малко радияция ама ще рахатясаме
  • 14 SS222

    8 3 Отговор
    Абе тоя фес, за какъв се мисли?!
    ПЪЛЕН БОЙКОТ НА турция!!!!
  • 15 РУСИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

    9 3 Отговор
    НАЙ-ДОБРЕ ЩЕ БЪДЕ АКО ПУТИН ПУСНЕ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ В ИСТАНБУЛ ЗА ДА ИЗДЪЛБАЕ ПРОЛИВИТЕ И НИКОГА ПОВЕЧЕ ТАМ ДА НЕ СТЪПВА ЧОВЕШКИ КРАК ОСВЕН РУСКИТЕ ПОДВОДНИЦИ.
  • 16 РУСИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

    8 3 Отговор
    БРЕЖНЕВ ЕДНО ВРЕМЕ ПРЕДЛОЖИ НА ТАТО ДА УДАРИМ ЗАЕДНО ТУРЦИЯ, НО ТАТО СЕ ОГЪНА И ЕТО СЕГА РЕЗУЛТАТА - ДА СТРЕЛЯТ СРЕЩУ БРАТЯТА СЛАВЯНИ.
  • 17 тАпотия турска

    7 2 Отговор
    Дръж се за полата на американците и не се прави на голема работа ердоганоулу!
  • 18 Да ама не

    10 2 Отговор
    През 1919г другарят Ленин спасява Турция от унищожение в Гръцко-турската война / Англия, Франция и Гърция с/у Турция/ с огромни количества оръжие и златни рубли. Турците са били изтласкани в Кюрдските планини и са преместили столицата си в Анкара където и до днес има огромен паметник на Ленин. Константинопол остава под международно управление, но постепенно турците пренебрегват подписаните договори и дори прекръстват града на Истанбул. Държавата Турция е основана през 1923г от червената армия на маршал Тухаченски, а днешният турски език е измислен през 1927 г, като за азбука с малко мнозинство е приета латиницата, вместо кирилицата…
  • 19 смях в залата

    5 1 Отговор
    тоя верно се е напушил. лелеее той си мисли, че като е в нато и тая ислямска държава я спонсорира тайно е хванал господ за шлифера. забравяш едно ефенди, исляма цени живота принципно. тези крайни групировки които използваш за да си прокараш политиките ще се обърнат срещу теб в един момент. е тогава ще си първия заселил се на марс.
  • 20 144

    5 1 Отговор
    До БХД
    Народност помаци няма.
  • 21 Mercedes-Benz

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "андрешко":

    Все едно ми четеш мислите! Бих добавил на стената да има направени огромни каменни православни кръстове, а отгоре картечници със сензори за движение и зенитни оръдия, пред стената също да е гъсто минирано!
  • 22

    10 2 Отговор
    Тоя фес има ли няква представа на кой държи такъв тон, не може го спаси нито НАТО, нито Обанана не дай си боже.... Все пак обикновените турски граждани нямат вина, че управляващите им са малоумни като нашите.
  • 23 Българин

    6 1 Отговор
    тоя ердоган е пълен смешник, точно на русия отишъл да казва да не си играела с огъня,не не нямам думи просто,избиваме на смях...
  • 24 Румен Янев

    13 3 Отговор
    Слагате ми минуси но не ми пука!!!Турците-в Турция а не в БЪЛГАРИЯ! Прав беше Тошо - Който не е Българин да си ходи!!!Не може в малка България преди около 10 дни имах работа по Родопите и в едно село не могат да разберат в магазина какво искам и ме гледат като 6 лева на цяло !!!!М...лите в Индия....Турците - в Турция!!!Това е БЪЛГАРИЯ и тук трябва да живеят БЪЛГАРИ!!!!!Тези дето продадоха БЪЛГАРИЯ също или вън или в затвора!!!!България е била велика и тази участ не заслужава......КАЗАХ
  • 25 РАСО

    6 2 Отговор
    Хубава работа ама ТУРСКА>>
  • 26 й6щв

    6 1 Отговор
    ердоган пълен тъпак ,той направи голяма грешка .Вижте това //news.mail.ru/politics/24107229/?frommail=1
  • 27 Владо

    7 1 Отговор
    Много странен тон държи Ердоган от позицията на човек, който се е оакал до уши. Единственото враждебно нещо в цялата ситуация до момента е от страна на турските ВВС. И това ако не е провокация, то кое е?? Не знам дали има трезвомислещ човек, който може да намери оправдание за постъпката а и да има суратлъ да държи подобен тон. Няма нищо ненормално или позорно да вземе и да се извини. Сигурен съм, че и съюзниците от НАТО не го оправдават това. Оставят Анкара да се разбере с Москва, вместо да му кажат "приятелски" ... О.рал си се.
  • 28 diki

    2 5 Отговор
    Ха ха ха , коментарите са точно като в селска кръчма отпреди 100 години след 200 г ракия - обявяват се войни , превземат се държави,пускат се бомби , удря се с юмрук по масата - смях !
  • 29 РАСО

    6 2 Отговор
    По леко гн. Ердоган че много ще задруса.Спомни си поговорката ЕЗИК МОЙ -ВРАГ мой...Това не са ти кюрдите...
  • 30 ТУРЦИ НА САПУН

    9 3 Отговор
    Ердоган е страхлив !!! Тиси същият като нягога С-н Паша с 50 хилядна армия се предаде !! ТУРСКИ СТРАХЛИВИЧИТАЦИ НЕ МОЖЕТЕ ДА ВОЮВАТЕ !
  • 31 Plamen

    10 1 Отговор
    Коментарите на Ердоган може да минават за патриотични в страна му, но да се "дървиш" на военна машина като руската армия е смешно.Приказките за голямата , модерна и силна турска са доста преувеличени, че е голяма да, но с почти никакъв боен опит, ще бъдат прегазени от диви руски и чеченски ветерани, лошото е че сме много близо, а с това антибългарско правителство съвсем ще гризнем дръвцето.
  • 32 гост

    10 2 Отговор
    Тоя много се зъби ама голям бой ша яде, и то съвсем скоро. Лошото е, че като види зора ще си набие шута и ще избяга(най-вероятно в САЩ), а заедно с него и цялото му домочадие дето се облажва сега. А трябва да го обесят на центъра на Истанбул(барабар с цялото им правителство) и да висят там цяла седмица за назидание. И дотам ще бъде с техните неоосмански завоевателски мечти.
  • 33 РАСО

    1 3 Отговор
    Това се казва ИЗПУСКАНЕ НА ПАРАТА..
  • 34 Украйна

    4 6 Отговор
    Крайно време е да започнат масово да се свалят руски самолети.Просто да се научат да не нарушават чужди въздушни пространства.

    Коментиран от #35, #37

  • 35 КТК

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "Украйна":

    покрайна да мълчиш , че и Вие сте едни продажни дето дълго време ще питате къде .ерът гладните!!!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Украйна":

    По масово от украинските не сме видяли да падат никъде.

    Както виждаш колко държави бомбардират и само един е свален и то подло в гръб уж от коалицията против идил.

    А ве как може да се обаждате като се видя колко ви е акъла.

    две три хиляди опълченци ви разпердушиниха.
  • 38 909

    5 0 Отговор
    Абе тоя украински б...к къде идва тук А! Най-големите нещастници са измислените украинци от 1917 год. до 1920 ! ДА МЪЛЧАТ !!! Да лижат там зад..ка на Путюшенко !!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Столетов

    8 3 Отговор
    Aко Руснаците плювнат турция ще се одави, но истинският поръчител на това престъпление е сащ! Целта е да спрат взаимната търговия и изгода между тези две огромни икономики!!! Целта на сащ е да съсипят икономически РУСИЯ като блокират търговските отношения със Европа и сега и Турция! Всички са съюзници на ТУМОРА сащ и изпълняват безпрекословно техният план! Народите на тези държави обичат РУСКИЯТ народ но управниците им са вербувани подслушвани агенти на ЦРУ! Не случайно САЩ подслушват Меркел, Оланд и всички държавници по света без един........ Владимир Путин :)! Бог да го пази! Бог да пази РУСИЯ!!!
  • 41 РАСО

    0 0 Отговор
    ЕРбапДОГАН..много лют бе....
  • 42 Vasik Atanasova

    3 1 Отговор
    ТИ КОГО ПЛАШИШ ВЕ ГАРГИТЕ ЛИ
  • 43 див селски рейнджър

    3 0 Отговор
    Не може нации, които ядат баклава да дават акъл и да плашат нации, които ползват одеколона за разредител.
  • 44 Бхд БхД

    2 2 Отговор
    По-добре се молете да няма военен конфликт ,че даже децата ви няма да живеят в по-добър свят.Който го отрича това е в голяма заблуда и гледа много филми.
  • 45 бумбум

    2 5 Отговор
    Факт е че Турция има по ново и модерно въоръжение от Русия,факт е че и Путин и руските генерали го знаят но няма да е хубав факт ако се стигне до повече от конфликт за никого от региона.За това са били думите на Ердоган,знаел е какво говори.

    Коментиран от #46

  • 46 Summon

    4 2 Отговор

    До коментар #45 от "бумбум":

    Ти на тая антика Ф-16 модерно въоражение ли му викаш?
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 НБ

    5 0 Отговор
    Господа,
    Да оставим емоциите и пристрастията- това само пречи на разумната преценка и правилните решения!
    Трябва да се мисли за бъдещето и гледайки голямата картина,на която ние (България) сме сравнително малко петно встрани.
    Дали има добри анализатори - умни мъже и жени в Българското Правителство и Служби способни да поемат правилната политика ,водеща до една по силна България???
    Ето за това трябва да се тревожим- нашите"първенци" са се превърнали в кибуци ламтящи за повече материални облаги,слепи и глухи за бъдещето.Не знам колко е страхлив Ердоган,но нашите "лидери" първи ще избягат при една непечена ситуация!
  • 49 просто факти

    3 2 Отговор
    Плюйте по турците но единствените осмелили се да свалят руски самолет от 40 години насам са само те,преди това са го правили американците,за обратното факти няма.Приземиха Русия на земята като малко дете и сега Путинците си умират от яд.
  • 50 Киро

    5 1 Отговор
    Путя може и да е зла гад кагебистка, ама в сравнение с ердоганя, направо си е цвете за мирисане!

    Надявам се руснаците да надупят фесовете по всички параграфи, да въоръжат кюрдите, да създадат държава Кюрдистан и тн!
  • 51 учител

    1 3 Отговор
    Ядрено оръжие, кратери, плюнат, надупят........
    Средната възраст на путинофилите е някъде в началото на пубертета. Деца, защо не мастурбирате в някой ХХХ сайт...
  • 52 7777777

    3 1 Отговор
    Къде скача тоя, Турция изобщо не може да се сравнява по въоръжение с Русия /какво стана с американският кораб в черно море -мина наблизо руски самолет и електрониката му спря/ ще ги смажат за нула време, говори така защото САЩ са зад гърба му. Къде сме ние питам нашите управници - продажни мекерета, кой ще защитава нашето въздушно пространство като нямаме един сносен самолет, танк, армия и т.н. Турция трепереше едно време от нашите СС 20, по тяхна молба САЩ ни принудиха да ги нарежем, сега духаме супата!
  • 53 pasha

    1 1 Отговор
    kogato laye edno kuçe mnogo i razberete ce nikoga nyama da moje da hapne..i bılgaria e taka ce vse laye za turzia i samo si stoi na edno myasto..a pık turzia vseki den napredva napred.jivota e taka kakvo da se pravi koyto napredva i vse speçelva.a koyto lae vse si stoi na edno myasto.vseki da si govori kolkoto si ima sili a ne da laye samo.

    Коментиран от #55

  • 54 999

    2 1 Отговор
    С тези коментари си личи кой е ашладисван под кръста и, че тези Джамуги никога не мислят доброто на България а на Турция. Това е поредното доказателство.
  • 55 някой

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "pasha":

    Сега Ердоган като лае ще видиш къде ще го заврат.
  • 56 гост от бургас

    2 0 Отговор
    и аз казвам просто факти: Турският президент Реджеп Ердоган предупреди Русия „да не си играе с огъня“, но както го виждаме за последна седмица- то не бяха минути и секунди, то не бяха не разбрани относно, чий е той самолет, то не беше самозащита при разстрела на войника във въздуха, хиляда оговорки, що не ден, то нова порция подробности и изкривени факти. И ето дойде събота: цитирам пак същия палячо: Иска ми се да не бяхме сваляли руския самолет-Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че е натъжен от случилото се.....http://fakti.bg/world/164025-iska-mi-se-da-ne-bahme-svalali-ruskia-samolet-
    Бих искал някой от Факти.бг да вземе да подреди всички новини в една статия от самото начало, за да видим , колко е крив пътя на оправданията на Ердоган...( Освен САЩ, които нямат просто право да му обърнат гръб, никой от европа не подаде ръка на това "чудо" на съвременната политика) Това, което се е случило в Сирия, на граница с Турция, не било нищо друго, освен политическо самоубийство на иначе талантлив дипломат, който успяваше да бъде един от основните икономически партньори на Русия в региона, и военен партньор на една от най-силните коалиции в света. Язък за труда на който толкова време отдели тази западна пионка...
  • 57 боб

    0 2 Отговор
    путин да си знае гьола
  • 58 яя

    0 2 Отговор
    Плюйте по турците но единствените осмелили се да свалят руски самолет от 40 години насам са само те,преди това са го правили американците,за обратното факти няма.Приземиха Русия на земята като малко дете и сега Путинците си умират от яд.

    Коментиран от #60, #67

  • 59 КАЛОЯНОВ

    0 0 Отговор
    Каквото ида кажем аз лично мога да кажа бил съм военен 25 години работили сме и с турция сега в момента тя е най силно развитата страна на балканите колкото и да не ни се иска дори и да има война с русия и турция турция може да изчезне но с нея ще изчезне и половин русия не е като да не правят оръжие
  • 60 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "яя":

    Не бъркай безотговорното поведение, подлостта, мазненето и репченето на ердоган със смелост. Не познаваш значението на думите.

    Както каза Путин, при положение, че има договорки между страните за споделяне на данни с цел да се избегнат именно такива инциденти, да причакаш самолет на партньорски сила в борбата срещу тероризма и да го свалиш без никакъв бой и предупреждение си е забиване на нож в гърба. Това не е израз на смелост, а на страхлива измикярщина. Ако беше смел, щеше се бие с руснаците открито. А самоят акто говори доста красноречиво за това с какво допринася турция за разпространеннието на тероризма и радикалния ислям.
  • 61 111111222222222

    1 0 Отговор
    махнете тази платена статия
  • 62 Ебтер

    1 1 Отговор
    Тази статия пък...защо излиза и то баш сега?
  • 63 The TRAPPER

    2 1 Отговор
    Какво каза Теодорос Пангалос преди 3 месеца ? - Добрият турчин е студеният турчин.
  • 64 Ebter

    2 0 Отговор
    Тази платена статия от враговете на Турция и Русия докога ще я търпим в медийното пространство??? А? Докога? А това,...че тъпия тръмп премести посолството на сащ в ерусалим и ...заради това имаше протест от страна на палестинците, а хазарите, които лъжат целия свят, че са евреи като избиха като кучета над 60 невъоръжени деца и жени и над4 -5 хиляди раниха мъже, жени и деца,...къде е статията за тези събития??? А после говорите за фалшиви новини? Ами ето тези ваши новини са фалшиви! Пишете само това, за което ви плащат!!!
  • 65 дива

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "андрешко":

    още 500 години ли каза?
  • 66 Хк+йххххйххх

    0 0 Отговор
    А бе галош предупреди себеси първо. Нормално самочувствие за мюсюлманин. Вие сте проказа за нас.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Иван

    1 0 Отговор
    Турсия супер държава в турсия от семейството единия плаща осигуровките и другите се лекува на неговата сметка а в България и четирите да плати пак нйама пари мафия

    Коментиран от #69

  • 69 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Иван":

    Бойко. Почти направи на сапун българите а вие не можете да разберете глупави българи
  • 70 Иван

    0 0 Отговор
    Ердоган нее страхлив а смел велик Радев е голям страхлив герб му турил чатала на врата немога дадига ако дига яде шамарите
Новини по държави: