Last news in Fakti

27 Ноември, 2015 19:04 1 910 0

Италия конфискува близо 800 пушки, пътуващи за Белгия

  • пушки-
  • оръжия-
  • белгия-
  • турция-
  • италия-
  • конфискува

Оръжията са заловени в четвъртък в пристанищния град Триест

Италианската полиция в северния град Триест е иззела близо 800 пушки на път от Турция за Белгия, съобщи Би Би Си.

Огнестрелните оръжия, опаковани в индивидуални кутии, са се намирали в камион с холандска регистрация, който пристигнал с ферибот в пристанищния град.

Въпреки че митническите правила не са нарушени, турският шофьор не е имал лиценз за 781-то оръжия, съобщиха от полицията.

Пушките са били „Уинчестър Ес екс пи”, продавани за спортна стрелба и отбрана. Според сайта на компанията това е най-бързият модел пушка помпа на пазара, който може да изстреля три куршума за по-малко от секунда. 

Турският производител на оръжията е обвинен в нарушаване на националните разпоредби по сигурността, съобщава информационна агенция АНСА.

Контролът по италианските пристанища беше засилен в навечерието на терористичните атаки от 13 ноември в Париж.

По време на среща в Брюксел миналата седмица, министрите на вътрешните работи на ЕС се съгласиха да затегнат сигурността и да споделят повече информация за търговията с оръжие, за да предотвратят незаконния трафик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: