Last news in Fakti

29 Ноември, 2015 15:45 1 890 1

Без контрол на външните граници Шенген остава в историята

  • шенген-
  • контрол-
  • границите-
  • ес-
  • турция

Това бе заявено от председателя на Европейския съвет Доналд Туск

„Без контрол на външните граници Шенген ще остане история.“ Това бе заявено от председателя на Европейския съвет Доналд Туск пред журналисти, преди началото на срещата на върха на ЕС.

На срещата ще присъства и турския президент Реджеп Ердоган. Основна нейна цел е Турция и ЕС да координират своите услия за ограничаване на бежанския поток.

„Свиках тази среща преди всичко, за да могат ЕС и Турция заедно да решат какво е решението на имиграционната криза. Важно е да се ограничи имигрантския поток. След седмици на тежки преговори и работа ние успяхме да постигнем споразумение, за което се надявам, че ще бъде прието от всички страни. Ние засилваме отношенията си Турция, включително и процеса по присъединяване. Турция е ключов партньор, когато става въпрос за борбата с тероризма. Имаме нужда от по-добро взаимодействие относно въпроса със Сирия. Нашето партньорство има много важно геополитическо и стратегическо значение. Нека не сме наивни. Споразумението с Турция няма да реши имигрантския въпрос. Без засилен контрол на външните граници Шенген ще остане история.“, заяви Туск.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандокан

    0 0 Отговор
    А сега Турция като влезе в ЕС ,всички ислямисти.джихадисти и всички брадати главорези ще се разхождат като у лелини в европа.
Новини по държави: