Last news in Fakti

1 Декември, 2015 14:24 1 527 5

ЕС: Не купуваме петрол от Ислямска държава

  • петрол-
  • ислямска държава-
  • ес-
  • ек

Поръчаната проверка е показала

ЕС: Не купуваме петрол от Ислямска държава - 1
Снимка: АП/БТА

Няма страна от Европейския съюз ЕС, която да е съобщила, че фирми под неин контрол купуват петрол от Ислямска държава.

Това съобщиха от Европейската комисия (ЕК). От институцията уточняват, че режимът на санкции срещу Ал Кайда се разпростира и върху Ислямска държава.

Поръчаната проверка е показала, че няма данни за търговия на ЕС с контрабанден петрол от Ирак.

Междувременно стана ясно, че ЕК дава €200 млн. хуманитарна помощ за Сирия и Ирак, а други €100 млн. в подкрепа на икономиката на Тунис. Освен това е било взето решение за създаване на допълнителен фонд от €350 млн. в помощ на сирийските бежанци.

Между половин милиард и $1 млрд. са дошли от конфискувани банкови активи, а около $500 млн са приходите от продажбата на петрол за Ислямска държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 1 Отговор
    Вярно е не купуват, само дават пари на ердоган да купува и отпускат 200 милиона за хуманитарни доставки за умерената опозиция идил. Те пък им се отблагодаряват с мигранти тук таме омешани с джахидисти.
  • 2 тошибиян

    0 1 Отговор
    даа купуват от саудитска арабия и сателитите им и после тез пари отиват при талибаните
  • 3 tapanar4o

    0 1 Отговор
    Статия за наивници.Кой със здрав разум ще се похвали че купува контрбандни стоки от ИД?Тия от ЕС хептен ни взеха за мезе.
  • 4 СССР

    0 1 Отговор
    ПРОДАЖНИ СМЕШКОВЦИ
  • 5 Къне

    0 1 Отговор
    Те от ИД, си разкарват нежелания от никого петрол насам-натам, колкото да го джуркат в цистерните, а и пари никой не им дава, всичко е в натура от Всевишния, а и докато си джуркат петрола за 15$/барела всички ЦРУ-та са против тях, начело с ЕС !?
Новини по държави: