Last news in Fakti

2 Декември, 2015 08:53 2 353 3

Основателят на Фейсбук дарява 45 млрд долара

  • фейсбук-
  • марк зукърбърг-
  • присила чан-
  • дъщеря-
  • фондация

Марк Зукърбърг и Присила Чан показаха дъщеря си

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг ще дари 99% от своите акции в в социалната мрежа за благотворителност. Това обяви самият той в послание към своите последователи във Фейсбук, в което обяви, че със съпругата си имат дъщеричка. "Присила и аз сме много щастливи от появата на дъщеря ни Макс на този свят", написа Зукърбърг.

В момента богатството му се оценява на около 45 милиарда долара.

Завещаваме 99 процента от акциите си във Фейсбук, които понастоящем възлизат на 45 милиарда долара, за напредъка на тази мисия, посочват Присила Чан и Марк Зукърбърг в "Писмо до дъщеря ни Макс", публикувано във Фейсбук заедно със снимка на двойката и бебето. Не се съобщава точната дата, на която е родено момиченцето.

В обширно лично послание до новородената Максима Чан Зукърбърг родителите й казват, че даряват почти целия си контролен пакет във Фейсбуза да финансират проекти в областта на образованието, здравеопазването и изграждането на по-добри общества. 

"Ще дарим 99% от акциите си във Facebook, към момента около 45 млрд. долара, за да осъществим мисията си. Макар да знаем, че това е твърде малка част спрямо усилията и талантите, които работят вече в тази посока по цял свят, искаме и бихме желали да работим редом с тях. През следващите месеци ще споделим повече детайли във връзка с решението ни, веднага щом възстановим работния си ритъм и се върнем на работа след полагаемите ни се отпуски по майчинство и бащинство. Убедени сме, че ще имаш много въпроси за това какви сме ги намислили" казват двамата щастливи родители.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дими

    1 0 Отговор
    Коментирате какви ли не глупости а на добра новина като тази няма и коментар……...
  • 2 144

    0 0 Отговор
    Ей го коментара идва ;) Това е пълен фарс,направо е невероятно да вярвате че някой който си е продал душата за да стане милиардер просто ей така ще се откаже от милиардите си,Това е чисто и просто далавера ,тия фондации са си негови просто мести парите си от единия джоб в другия ама само дето сега няма да плаща никакви данъци щото е дал за благотворителност така хем се изкарва герой хем спестява от данъци.Не бъдете наивни бе хора това са вълци в овчи кожи.
  • 3 кроко

    0 0 Отговор
    Преди месец някакво момие от австралия, май, каза че си вади парите от подобни "социални" мрежи, които и плащат за скрита реклама на това и онова и промиват мозъка на хората - стават меркантилни и кухи потребители. Та Зукърбърг ако иска да развива обществата, да вземе най-напред да направи фейсбук по-малко "меркантилен".