Last news in Fakti

2 Декември, 2015 17:50 1 763 4

Ислямска държава трябва да бъде ударена в сърцето

  • ислямска държава-
  • ударена-
  • сърцето-
  • джон кери-
  • турция-
  • нато

САЩ започва да си сътрудничи с Турция за затварянето на сирийската граница

Държавният секретар на САЩ Джон Кери призова държавите-членки на НАТО да засилят участието си в борбата срещу Ислямска държава, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

След няколко 2 дни на срещи в централата на НАТО в Брюксел , Кери заяви, че няколко ключови съюзници на САЩ са се ангажирали с по-сериозна роля в битката с групировката или ще го направят скоро. Според него това трябва да стане, за да може Ислямска държава да бъде ударена право в сърцето в Ирак и Сирия. 

Той добави, че Турция и САЩ ще се консултират за това как въздушните и сухопътните сили могат да си сътрудничат за затварянето на участъка от 98 км. от границата със Сирия. Това може да бъде договорено по време на преговорите с турския президент Реджеп Ердоган в неделя.

„Президентът Ердоган е напълно ангажиран със случая и е готов да работи в сътрудничество с други въоръжени сили , за да се гарантира, че останалата част от границата е запечатана“, заяви Кери. Идеята е да се блокира пътят на джихадистки бойци и нефт на Ислямска държава през турската граница.

Кери похвали и усилията на британския премиер Дейвид Камерън за включването на Великобритания във въздушните удари срещу Ислямска държава в Сирия. Днес парламентът на Великобритания трябва да гласува евентуалното включване на страната към ударите.

Кери приветства и ангажираността на Русия в преговорите за прекратяването на кризата в Сирия.

„Русия може да допринесе за решаването на конфлитка в Сирия, стига да се съсредоточи в борбата с Ислямска държава. Очевидно Русия може да изиграе изключително конструктивна роля за решаването на ситуацията“, заяви Кери.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гости

    0 1 Отговор
    "Ислямска държава трябва да бъде ударена в сърцето" - т.е. Анкара. Ердоган глътна вода.
  • 2 маската

    0 1 Отговор
    Джим Кери пак говори нещо,"От глупав,по глупав" - холивудска класика.
  • 3 бай

    0 1 Отговор
    Кери, ИДИЛ е вече навсякъде, късно си се сетил да удряш по нещо, което го няма там, където си мислиш, че е.
    По-добре си прегледайте Франция и Белгия и другите им съседи, там ги търси.
  • 4 та така

    0 1 Отговор
    ами да ударят в сърцето на тероризма-сащ и израел
Новини по държави: