Last news in Fakti

2 Декември, 2015 22:17, обновена 3 Декември, 2015 10:58 4 017 3

Стрелба в Калифорния, 14 убити

  • стрелба-
  • сан бернардино-
  • калифорния

По последни данни 14 души са загинали, след масова стрелба в Сан Бернардино по време на празненство, съобщава LA Times. Ранени са 17 души.  Десет от ранените са в болница в критично състояние.

Двама от нападателите - мъж и жена са били застреляни при престрелка с полицията след преследване с коли. 

Федералните власти засега не са обявили стрелбата за терористичен акт, но проучват доказателства, които би могло да сочат за това, заяви Дейвид Баудич, помощник-директор на ФБР, предаде ДПА. По думите на Баудич "няколко потенциални неща" будят подозрения.

Двамата нападатели са идентифицирани като Саид Фарук и Ташфин Малик и са съответно на 28 и 27 години. Мъжът е американски гражданин, а националността на жената не е известна. Според техни близки двамата са били женени или поне са живеели заедно, предаде АП. 

Първоначално се съобщаваше за трети нападател, но засега полицията не потвърждава това. 

Двамата бяха ликвидирани няколко часа след масовото убийство, по време на престрелка с полицията на пътна артерия в Калифорния. Те избягали с автомобил, а в хода на издирването им полицията стигнала до къща в съседния град Редландс. В близост до нея открила предполагаемата кола, с която избягали убийците. Последвало преследване на автомобила, в който били заподозрените и те открили огън по полицията, а накрая загинали в престрелка.
Един полицай е пострадал леко. 

Саид Фарук е работел в Сан Бернардино. Той е бил общински служител, предаде Ройтерс. Според местни медии е работел в социалните служби на Сан Бернардино и е бил контрольор по качеството на храните. Франс прес пък посочва, че той от пет години е бил специалист по околната среда в отдела за обществено здраве в общината на Сан Бернардино.

Двамата нападатели са открили огън по участниците в предколедно парти  което се е провеждало в конферентната зала на център за подпомагане на хора с ментални проблеми. Саид Фарук присъствал на партито, после го напуснал и след това се е върнал с Малик, за да открие огън по участниците. 

При застреляните нападатели са намерени четири оръжия, едно от които е било купено законно. Според информация на американските медии нападателите са били с бронежилетки и тактическо облекло. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ишщ

    0 0 Отговор
    Гледам по тв ,все още не могат да кажат дали това е тер.акт.--не бе коледно парти с фойерверки .Имената -Саид и приятелката му Шейнел, за какво говорят -за АЛАХ АКБАР . Сега от идил миндил ще кажат -нашите хора извършили това богоугодно деяние.
  • 2 smolata

    0 0 Отговор
    Колега, не могат да преценят, щото там всеки има оръжие и всеки втори е перко. Те се стрелят през ден и е цяло чудо, че не е пак я в училище, я в колеж. Нивите ни госпоради са даже по-ненормални и от старите!
  • 3 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    не ги убивайте такива-а ги хванете живи и кол в дупето