Last news in Fakti

5 Декември, 2015 15:48 1 065 0

Обама: В Сан Бернандино беше извършен терористичен акт

  • сан бернандино-
  • сащ-
  • стрелба-
  • обама-
  • калифорния
Обама: В Сан Бернандино беше извършен терористичен акт - 1

Президентът на САЩ Барак Обама призова в традиционното си радиообръщение внимателно да се проучи възможността атаките в Сан Бернардино да са вдъхновени от пропит с радикален ислямизъм тероризъм и да се предприемат необходимите мерки, за да се предпазят хората да не стават жертви на тези изпълнени с омраза идеологии.

По този начин Обама призна, че стрелбата в Сан Бернандино е акт на тероризъм, но мотивите все още остават неясни.

Самият директор на ФБР Джеймс Коми призна в петък, че нападателите са се радикализирали и те са били вдъхновени от чуждестранни терористични организации.

Напълно е възможно двамата нападатели да са били радикализирани, за да изършат този акт на терор, каза Обама, цитиран от Си Би ЕС. Според него това е пример за заплахата, която държим във фокус от години - опасността от хора, които се поддават на насилствени екстремистки идеологии.

Ние сме американци. Ние браним своите ценности - ценностите на едно отворено и свободно общество. Ние сме силни. Ние сме издръжливи. И няма да се оставим да ни тероризират. Това не пропусна да обещае американският президент.

Но за да стане това е нужно да се оставят силите на реда да извършат своите разследвания. Ние трябва да знаем всички факти, каза Обама.

Той отново призова конгресът да затегне мерките при купуване на оръжие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА