Last news in Fakti

10 Декември, 2015 23:02 8 129 17

Москва трупа войски около Турция

  • сирия-
  • русия-
  • войски-
  • турция
Москва трупа войски около Турция - 1

След свалянето на руския бомбардировач в Сирия и наложените от Русия санкции на Турция, Кремъл продължава да засилва своето военно присъствие в региони, граничещи с Турция, съобщава в. „Хюриет“.

Това става на фона на засилващата се дипломатическа реторика между Москва и Анкара.

14 хеликоптера в Армения

Русия изпрати 14 хеликоптера в Армения. Те са разположени край столицата Ереван във военно-въздушната база Еребуни. Те пристигнаха на 8 декември в Армения. Седем от хеликоптерите са от бойната модификация Ми-24, а другите седем са от модела Ми-8 – транспортна модификация. Анализатори припомнят, че до края на годината броят на Ми-24 трябва да се увеличи до 15 машини.

Подводници в Средиземно море

Русия изпрати дизеловата подводница „Ростов на Дон“ в Средиземно море. В Сирия Москва поддържа военно-морска база в пристанището Тартус. „Ростов на Дон“ показа своя боен капацитет след като преди дни удари цели на Ислямска държава с крилатите си ракети „Калибър“.

Русия вече разположи други две подводници и круизърът „Москва“ край бреговете на Сирия за засилване на своята ПВО мощ в Източното Средиземноморие. Двете подводници и военният кораб са разположени с ПВО комплекса С-300.

ВВС базата Хмеймим в Сирия

Кремъл изгради военно-въздушна база Хмеймим край Латакия. Регионът е известен със своята подкрепа за режима на президента Башар Асад.По неофициални оценки тм са разположени 55 бойни самолета, сред които са Су-30, Су-34, Су-24 и Су 25. Освен това там има и седем бойни хеликоптера Ми-24 и пет транспортни Ми-8.

Небето над базата се охранява от Панцир – С1, Бук – М2, С-200, Печора-2М и С-400. В базата вече действа и системата за радио-електронна борба Красуха. Освен това около 15 танка и 30 бронетранспортьора се грижат за наземната охрана и сигурност на ВВС база.

Русия никога не е криела своето присъствие в района на Близкия изток, коментираха източници от руското Министерство на отбраната.

Оттам посочиха, че това е предизвикано от борбата с Ислямска държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а ся

    0 1 Отговор
    Те и "другите" нахлуха в Ирак , Либия , Афганистан .. С претекст бомби , мними групировки .... Навлизане в Сирия с претекст ИД . Сега Руснаците като са съюзници , какво да им кажат . :)
    Толкова ли е трудно да седнат и да се разберат ?
  • 2 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    АРМЕНИЯ ВИНАГИ СА БИЛИ С РУСИЯ
    ПРИ ЕВЕНТУАЛНА ВОЙНА МИСЛЯ ЧЕ И ДРУГИТЕ БИВШИ РЕПУБЛИКИ БИХА ЗАЩИТИЛИ ПУТИН
    ДАНО НЕ ОБСТРЕЛВАТ БЪЛГАРИЯ ЧЕ НИЕ СМЕ В НАТО
    МОЖЕ ЕДНА БОМБА САМО В ПАРЛАМЕНТА

    Коментиран от #3, #7

  • 3 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Vasik Atanasova":

    И не само те-целия бивш соц лагер ще се вдигнем като един срещу световния империализъм в подкрепа на Путин и непобедимата Червена армия!
  • 4 mediator37

    3 0 Отговор
    Когато доставят тежките огнеметни системи за пробив ТОС-1 Буратино и ракетите земя-земя РСЗО-Смерч, наземната операция срещу ИДИЛ ще започне.
    Иде Коледа.
  • 5 123455

    5 0 Отговор
    Добри или лоши руснаците са ни като братя,
    няма ние да им даваме оценка,а трябва да ги подкрепим с изграждането на Южен поток,да им покажем че сме за добри отношения с тях,а не дирижирани от американците,
    да ги пускаме безвизово в България,което ще оживи и морските ни курорти,нещо което Бойко не го интересува и куп други неща......
    Враждата на американцуте с руснаците си е тяхен проблем и ние не трябва да се замесваме,за целта първо Бойко трябва да си ходи окончателно,
    той прави България по бедна и много по задлъжняла,
    всяка минута на неговата власт ни струва милион дългове.

    Коментиран от #11, #14

  • 6 Бай хой

    1 2 Отговор
    Засиленото военно присъствие в Армения си има причина.

    След свалянето на су 24 турчина посети азербчайджан и се изрепчи че ще им помогне за окупиране на нагорни карабах.

    Така че агресивните действия са отново от страна на радикалните ислямисти управляващи турция. Провокация след провокация под диктата на сащ за налагане на терор по целият свят.
  • 7 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Vasik Atanasova":

    Армения,Азербайджан ,Грузия ,Украйна.......И още много други ще застанат са другаря Путин във всяка една ситуация !
  • 8 gost

    3 1 Отговор
    Всички Българи или поне 70% от нас са на страната на Русия ! Ама политиците не ги бърка тази работа , те подкрепят Турция и САЩ ! Всички на протест ! Не може да продължава така , за референдума не ни питаха даже , скриха бюлетините , за Русия и Турция не ни питат ! Дори и Руснаците да не са прави и грешката да е тяхна , на кой му пука . Ние не симпатизираме на турците . Пък и хубаво от тях не сме видели . Боко ефенди подгъзува на турчалята щото от САЩ му казали и от ЕС , щели да спират бежанците хахахахха ! Разплаках се от смях ! ЕС = САЩ = НАТО = ТЕРОР !

    Коментиран от #12

  • 9 мимето

    2 0 Отговор
    ЕС е създаден от САЩ както и НАТО и ООН . Какво да правим при тях ? Те ни колонизират ! ДА СВАЛЯМЕ СИСТЕМАТА пък политиците сами ще си тръгнат !
  • 10 гост

    3 0 Отговор
    Че Гевара го е казал : Ако свалим управляващите няма смисъл , трябва да се свали цялата система !
  • 11 стратокастър

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "123455":

    Хубаво, да подкрепим руснаците за южен поток но как да стане ?Не си ли спомняш че Путин отиде на крак при Ердоган ,носи му ибрика , целувки прегръдки и разни други мурафети си правиха !Тогава Путин каза "спираме южен поток ,почваме турски поток"!С една дума преди пет месеца Путин разправяше "с българите не сме братя -с турците сме братя" а сега като му го сложиха без вазелин -олеле малеле какво стана?

    Коментиран от #17

  • 12 хюманик

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "gost":

    Ако 70% от българите са да бъдем с Русия в съюз то "атака " трябва да има около 168 депутатски места!Не си ли даваш сметка?
  • 13 ИРАКЛИ

    0 0 Отговор
    АТАКА на руските войски!..........не смесвайте нашата"БГ Атака"на клоуни с войната,която почва!
  • 14 стратокастър

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "123455":

    Освен това незнам дали си в течение но от 2018 г през интерконекторната връзка с Гърция ще можем да получим 3 /три /милиарда куб. метра газ което е малко повече от потребностите ни ?Незнам как ще реагират братушките чисто икономически -като цена ?Все пак за сега България плаща най-високата цена на руснаците?
  • 15 вуяя

    0 0 Отговор
    трябва да се направи само едно нещо....ядрено оръжие....унищожава се америка....и всичко си идва на мястото...че ще има невинни жертви да...та те колко народи и държави съсипаха...РУСИЯ ще им сипе башка..дано да е скоро

    Коментиран от #16

  • 16 териер

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "вуяя":

    НАТО свли рески самолет над Сирия и Путин се на*ра в гащите ,скри се в най-голямата джамия в Москва и нищо не направи ти ядрено оръжие бълнуваш!
  • 17 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "стратокастър":

    Ми нормално да ни обърне гръб Путин - нали преди това ти и себеподобните ти ревахте сума ти време, че не трябва да има Южен поток - какво очакваш, да дойде да ти сипе с канчето акъл в главата ли?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания