Last news in Fakti

10 Декември, 2015 18:23 1 289 0

Новият президент на Аржентина положи клетва

  • аржентина-
  • маурисио макри-
  • президент-
  • положи клетва

Кристина Фернандес де Киршнер бойкотира церемонията

Маурисио Макри положи клетва като президент на Аржентина по време на церемония, бойкотирана от неговия предшественик Кристина Фернандес де Киршнер, съобщи Би Би Си.

Дясноцентристът Макри положи клетва в парламента и във встъпителната си реч заяви, че ще работи за всички аржентинци.

Той обеща да се справи с бедността, корупцията и трафика на наркотици и обеща да сложи край на конфронтацията в политиката.

56-годишният Макри заяви пред Конгреса: "Като президент аз искам да бъда гражданин, който може да общува с всички аржентинци. Политиката за мен не е състезание, в което да видим кой има най-голямо его. Това е съвместна работа за доброто на хората." Той обеща да работи "неуморно за вас през тези идващи четири години".

Късно в сряда Фернандес бе сбогува с привържениците си в емоционална реч, призовавайки хората да излязат на улицата, ако са се почувствали предадени от новото дясноцентристко правителство.

Макри ще получи лентата и жезъла на държавния глава в президентския дворец. Досегашният президент Де Киршнер настояваше, че това трябва да стане също в парламента, и в крайна сметка отказа да присъства на церемониите.

Това е първият път от края на военната диктатура от 1983 г., когато президент не присъства на полагането на клетва на своя наследник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: