14 Декември, 2015 20:50 2 867 22

САЩ удрят Ислямска държава по-силно от всякога

  • сащ-
  • ислямска държава-
  • барак обама

Това бе заявено от президента на САЩ Барак Обама

САЩ удрят Ислямска държава по-силно от всякога - 1
Снимка: БТА/AP

 

Силите на САЩ и нашите коалиционни партньори удряме Ислямска държава по-силно от всякога. Това бе заявено от американския президент Барак Обама, цитиран от CNBC.

Обама заяви, че е насочил армията към увеличаване на темпа на въздушни удари над целите на групировката. Той обаче добави, че борбата срещу Ислямска държава в Ирак и Сирия продължава да е една трудна битка и прогресът трябва да бъде постиган по-бързо. Президентът заяви, че САЩ са съсредоточени върху ударите над групировката в директно в нейното сърце – Ирак и Сирия.

„Когато нараним нейното сърце, ще направим по-трудно за групировката да разпространява своята пропаганда в останалата част от света. Както САЩ и нашите партньори в лицето на Великобритания, Франция, Германия, Италия и Австралия засилват усилията си в борбата с Ислямска държава, така и това трябва да бъде направено от останалите държави“, подчерта Обама.

Обама допълни, че утрешното посещение на Джон Кери в Москва ще продължи процесите от Виена за прекратяването на гражданската война в Сирия. От Кремъл вече обявиха, че Владимир Путин ще приеме Кери на разговори.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шампиона

    1 0 Отговор
    Най-силния удар, който могат да им нанесат, е да спрат да ги финансират и просто ще изчезнат..
  • 2 балама

    1 0 Отговор
    "борбата срещу Ислямска държава в Ирак и Сирия продължава да е една трудна битка "

    Интересно - срещу милионната армия на Садам, барабар с авиацията й, битката беше боб работа за две седмици. Пък сега 30 000 бандита ги озорват!?! Що тъй!?!?
  • 3 Колко

    1 0 Отговор
    "по-силно от всякога"
    Колко по-силно?
    Колкото повече - толкова повече...
  • 4 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Уж са обградени отвсякъде, бомбят ги великите сили, а те правят контраатаки, имат ток и интернет връзка със света. Поне кабелите да им бяха изрязали. Май великите сили просто имитират заетост, а армията на Асад е на половин работен ден.
  • 5 йлчч

    0 0 Отговор
    Удрят ги с финансови инжекции! ИД са рожба на САЩ и ще бъдат защитавани и подкрепяни от тях, докато САЩ съществуват. Като с всяко дете понякога ще ги наказват, но винаги ще го закрилят!
  • 6 кроко

    1 1 Отговор
    САЩ удрят Ислямска държава по-силно от всякога, на приказки!

    САЩ удрят Ислямска държава по-силно от всякога - за трети път, от както бе създадена преди две години, водената от САЩ коалиция от 70-80 държави е извършила яростно въздушно нападение и то не с един а с цели два самолета! Не е много ясно кого са нападнали, но резултатите от яростните им нападения са достатъчно красноречиви!
  • 7 гост

    0 2 Отговор
    говори отново за "демокрация" хаха - ще повърна ! Този категорично няма да бъде избран отново-бас ловя !!!!

    Коментиран от #14

  • 8 РЕАЛНО

    0 1 Отговор
    Тоя на снимката е тотален популист--или ни мислят че сме толкова глупави??? То бива лицемерие-то бива лукавство--то бива дебелоочие----ама американската позиция по тоя въпрос е напълно шизофренична.....
  • 9 Чачук

    0 2 Отговор
    Престанете да публикувате кой какво ,на кого,къде и защо казал.Този е един балонопукач и нищо друго.Говорете сериозни неща,не ни занимавайте с глупости.
  • 10 aman ot mnogoznaikovci

    0 0 Отговор
    tova e vtoriq mu mandat kak da bude izbran pak :D
  • 11 гост

    0 0 Отговор
    Тази година един път , следващата два пъти. Ето ти 'по силно от всякога', та това е ДВА пъти повече.)))
  • 12 Интересно

    1 2 Отговор
    То, че САЩ имитират борба с ИД е повече от ясно, ама не е ясно какъв е този плазмодий, който праска минусчета на всяка дума в посока критика на САЩ и Обама? И то бих казал доста обективна критика. Надявам се поне да не е българин, ами да е от американското посолство, защото в такъв случай ще изглежда по-приемливо...

    Коментиран от #13

  • 13 РЕАЛНО

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Интересно":

    Напротив-тоя с минусите си е "българин"...или както вече им викат---евро-атланитчески-джихадист---------и явно работи за някоя фондацийка...я БХК..я Америка за България.....Я виж тук във форума какви защитници има на Турция и ИД--все са НПО чада-----Деси,Оня с коня и т.н....
  • 14 стратокастър

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    ГОЛЯМ СМЯХ НЕГРАМОТНИ ХИБРИДНИ МИЖИТРОЛЧЕТА !И аз ловя бас че няма да бъде преизбран още един път?Все пак той е президент за втори път и по конституция няма право на трети мандат !Може би имаш предвид щуротиите на Путин и преправянето на конституцията то това няма как да стане. Това е САЩ!

    Коментиран от #15, #16

  • 15 да ама не

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "стратокастър":

    като споменаваш Путин и намекваш че е дълго на власт--спомени и Меркел бе--и тя е толкова дълго канцлер на Германия--и за разлика от Путин--Меркел "натвори" такива дивотии в Европа,че ще остане в историята като унищожителка на европейската цивилизация....

    Коментиран от #17, #19

  • 16 кроко

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "стратокастър":

    Дааа, това е САЩ - каква е разликата между САЩ и Русия: Русия Путин има доблестта да застане на чело на държават и водената от него политика, а в САЩ на всеки избори се менкат разни президенти с разнообразни предизборни обещания и като дойдат на власт - все същото, нито промяна във външната политика, нито във вътрешната. Извода е, че всички подставени лица! Предполагам че и путим може да я завърти същата схема, но за разлика от американците поне има смелосста да се изправи открито.
  • 17 даммм 7777

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "да ама не":

    Яко ги раздразни троловете,я колко - са ти сложили....Значи си казал истината.Браво.

    Коментиран от #18

  • 18 стратокастър

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "даммм 7777":

    Колко са му го сложили ?
  • 19 стратокастър

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "да ама не":

    Нищо не намеквам !Казвам го в прав текст :Путин промени конституцията само и само да се задържи на власт!Меркел да е правила подобно нещо! Имай малко уважение към истината!

    Коментиран от #20

  • 20 кроко

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "стратокастър":

    А за американските президенти и политиката им - и вътрешна и външна, какво мислиш?
  • 21 стратокастър

    2 1 Отговор
    Огромна е темата !Не знам как си представяш че ще ти отговоря в три реда .

    Коментиран от #22

  • 22 gost

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "стратокастър":

    ей кастриран, стига цъка +/- кафа от тебе
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания