Last news in Fakti

18 Декември, 2015 14:56 951 0

„Фронтекс“ увеличава присъствието си в Гърция

  • фронтекс-
  • гърция-
  • бежанци-
  • имигранти-
  • охрана

Агенцията и Атина са се споразумели за необходимостта от по-мащабно присъствие

„Фронтекс“ увеличава присъствието си в Гърция - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейската агенция за охрана на границите „Фронтекс“ ще увеличи присъствието си в Гърция в края на месеца, съобщи „Ройтерс“.

Агенцията и Атина са се споразумели за необходимостта от по-мащабно присъствие, за да се справят с наплива на имигранти.

На място ще бъдат изпратени 376 служители, включително експерти по снемане на отпечатъци.

Факти.бг припомня, че във вторник Европейската комисия прие важен набор от мерки за управление на външните граници на Европейския съюз и за защита на Шенгенското пространство без вътрешни граници.

Новата Европейска агенция за гранична и брегова охрана ще разполага с резерв от гранични служители и техническо оборудване за бързо разгръщане: агенцията ще може да ползва най-малко 1 500 експерти, които могат да бъдат разположени за по-малко от 3 дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: