Last news in Fakti

21 Декември, 2015 14:29 1 470 3

Турция си затваря очите за трафика на мигранти

  • бежанци-
  • турция-
  • гърция-
  • трафик-
  • бежанци
Турция си затваря очите за трафика на мигранти - 1

Турция може и муха да не пусне през границата, ако пожелае. Това заявява в интервю за гръцката национална агенция АНА-МПА един от турските трафиканти, споменат като Осман.

Той посочва, че трафикът на бежанци се извършва с мълчаливото съгласие на официалните власти.

Осман е собственик на магазин в един от кварталите на град Смирна, който е известен като Малкия Дамаска заради бежанците от Сирия.

Оттам се отправят маршрутите за превоз с лодка до гръцките острови Хиос и Лесбос. Част от маршрутите на трафика се държат от контрабандисти, които са в занаята от поне две десетилетия.

Има строга йерархия в мрежите по трафик на бежанци. На най-ниското ниво са дилърите, които събират желаещите. Над тях са посредниците като Осман, който се грижи сформираната група да бъде прехвърлени, а най-горе йерархията са банкерите, които събират парите и се грижат властите да не създават проблеми, пише в. „Та Неа“.

Много от лодките са законни и властите знаят много добре, че с тях не се лови риба, а се превозват имигранти.

Освен това училищните автобуси се използват за превозване на групите до брега. Част от трафикантите не се гнусели и използвали погребални катафалки за своите цели.

Начините на плащане също били разнообразни: в кеш, украшения, накити, бижута и дори антични предмети, изброява в. „Елефтеротипия“.

При събирането на сумата групата се прехвърля до три дни в Европа. В зависимост от групата се събират между €800 и €20 000. Самият Осман взема голяма част от сумата, защото той плаща за лодките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той

    2 0 Отговор
    Добро утро.
  • 2 ТТТТТ

    2 0 Отговор
    Десо...къде си ма джихадиске--

    Коментиран от #3

  • 3 tost

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "ТТТТТ":

    Няма да чуеш нито деса ,нито оня с катъра ,нито Кирчо,просто защото не плюят в кладенеца от който пият :))))))))
Новини по държави: