Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Декември, 2015 18:20 1 996 11

ЕС удължи санкциите срещу Русия с шест месеца

  • санкции-
  • ес-
  • русия-
  • украйна-
  • удължи

Решението бе съгласувано от 28-те страни членки на ЕС

ЕС удължи санкциите срещу Русия с шест месеца - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейският съюз удължи икономическите санкции срещу Русия за срок от половин година, съобщи „Асошиейтед прес“.

Причина за решението на Брюксел са действията на Москва в Източна Украйна.

Още новини от Украйна

Съветът на ЕС обяви днес, че удължава с шест месеца санкциите – до 31 юли 2016 година.

Въпреки декларираното през февруари примирие, Украйна все още не е възвърнала пълен контрол над част от регионите до границата с Русия.

ЕС обвърза санкциите със споразумението от Минск за примирие в Източна Украйна.

Преди дни председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че санкциите срещу Русия трябва да бъдат удължени за срок от шест месеца. Според него същото мнение споделя и председателят на Европейския съвет Доналд Туск. 

Украинският външен министър Павло Климкин заяви, че приветства решението на ЕС да удължи санкциите срещу Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислава Димитрова

    1 3 Отговор
    уплашените европеици удължиха санкциите и бележат икономически ръст въпреки бежанците и спада в търговията с русия,а русия е в рецесия .та дано след 6 месеца крим и донбас се върнат в украина иначе в русия ще ядат ракети и танкове!

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 onq s konq

    0 3 Отговор
    Е много е жестоко така на всеки 6 месеца Руснаците да бъдат смачквани и обезсърчавани...Кажете им направо не 6, а 60месеца и да си знаят хората да затягат колана!
  • 4 неутрален

    2 0 Отговор
    Пука му на Путин, че ЕС му налага санкции, от цялата история пак ние сме потърпевши. В сутрешните блокове се оплакват, че селскостопанската продукция не могат земеделците да я изнесат в Русия, не че толкова много я имаме, но явно им оказва влияние, същото е с туризма, със закупуването на недвижими имоти. Дреме му на ЕС, че на България се сриват нещата, нали им угажда правителството, каквото те кажат, а не какво е добре за Държавата, така нашият Вожд ще го погалят и от Европа, няма да е само с три папи. Мушмурок.
  • 5 Само Така

    0 3 Отговор
    ТОЧНО ТАКА УГУРО-ТАТАРО ФИНИТЕ ДА СИ ЗНАЯТ КЪДЕ ИМ Е МЯТОТО И ДА НЕ ГЛЕДАТ КЪМ ЕВРОПА А КЪМ СИБИР И ДАЛЕЧНИЯТ ВОСТОК ТАМ Е ТЯХНОТО ТАКА НАРЕЧЕНО РУСКО-СЛАВЯНСКО БЪДЕЩЕ.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кольо

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Десислава Димитрова":

    Десо много си про.. !Проумей най-накрая , че няма как да се ВЪРНЕ Крим щото той си е от векове Руски. Ти що не вземеш да ми върнеш твоето жилище на мен например щото аз съм ти бил квартирант 5 месеца?

    Коментиран от #8, #11

  • 8 Десислава Димитрова

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Кольо":

    коле един мноооого труден за теб въпрос.колко време крим е бил руски?малък жокер не са много векове?та тва с жилището е доста неадекватно сравнение. чакам да отговориш понеже аз съм прост,а ти умен.
  • 9 Путиноид

    1 0 Отговор
    Экономические санкции против России приведут к исчезновению не только Жидо-Бандирии, а также прибалтийские республики, Молдова и странного государства по именем Польша.
  • 10 по темата

    0 0 Отговор
    ЕС се надене леко на кола, но сега направо се отпусна и изрева от "кеф", но всъщност си беше адска болка, щото така се получава с мазохистите.
  • 11 по темата

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кольо":

    Тръгнал си да обясняваш на Бот!
Новини по държави: