Last news in Fakti

27 Декември, 2015 11:42 1 523 0

Австрия: Планиран е атентат в европейска столица до Нова година

  • нова година-
  • австрия-
  • европейска столица-
  • атентат-
  • предупреждение

Австрийската полиция е получила предупреждение за терористична атака в дните между Коледа и Нова година

Полицията във Виена е засилила мерките за сигурност в града след получено предупреждение към няколко европейски столици за евентуална терористична атака между Коледа и Нова година, съобщава в. "Гардиан".

Властите съобщиха, че са получили информацията от „приятелски” служби за сигурност, но не се уточнява какъв вид атака се очаква или кои биха могли да са предполагаемите цели.

„В дните преди Коледа предупреждение от приятелски служби за сигурност беше изпратено до много европейски столици, като в него се твърди, че е възможна атака с експлозиви и стрелба на места с много хора между Коледа и Нова година”, се казва в изявлението.

„Споменати са имена на няколко предполагаеми ислямисти, които са проверени, но разследванията засега не са довели до конкретни резултати”, гласи комюникето на полицията в австрийската столица.

Градските власти заявиха, че ще увеличат наблюдението на местата, където се очаква да се съберат тълпи, включително транспортни възли. Ще бъде обръщано специално внимание на подозрителни торби или куфари.

Австрийската полиция призовава гражданите на страната за разбиране на необходимостта от по-строги мерки за сигурност. Те включват видеонаблюдение на места където се събират много хора, по специално на празнични събития. Органите на реда ще засилят проверките за самоличност.

Няма да бъдат отменяни събития.

Франция остава в повишена готовност след терористичните атаки в Париж през ноември. Миналата седмица министърът на вътрешните работи Бернар Казньов, инструктира полицията и силите за сигурност да бъдат особено бдителни по време на празничните богослужения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: