Last news in Fakti

5 Октомври, 2011 10:57 1 341 0

Лекарят на Джако купувал с литри от силно сънотворно

  • майкъл джексън
Лекарят на Джако купувал с литри от силно сънотворно - 1
Снимка:ЕПА/БГНЕС

Лекарят на Майкъл Джаксън - д-р Конрад Мъри, е поръчвал големи количества от силното сънотворно „Пропофол“, предаде Си Ен Ен.

Това стана ясно на поредното заседание от делото срещу медика, който е обвинен в непредумишлено убийство. Според показанията на свидетели силното сънотворно е доставяно в дома на приятелката на лекаря Никол Алварес.

Лекарят е държал до 15 литра от въпросния медикамент в апартамента на Никол Алварес в Санта Моника.

Фармацевтът Тим Лопес, от когото е купувано лекарството, потвърди пред съда, че е изпращал медикамента на Мъри в апартамент в Санта Моника. Лопес се поинтересувал защо д-р Мъри поръчва толкова големи количества от медикамента, но лекарят на Краля на попа му отговорил, че на този адрес се намира клиниката му в Калифорния.

Прокурорът обаче заяви, че д-р Мъри не е имал клиника там.

Самият доктор призна, че е давал на Майкъл Джексън малки дози пропофол, за да го избави от безсънието, но отрича да го е убил.

Аутопсията на Краля на попа показа, че неговата смърт се дължи на употребата на сънотворното в комбинация с други медикаменти.

В хода на делото беше установено, че певецът е бил вече мъртъв, когато лекарят е повикал помощ. Той се е опитал да прикрие от пристигналите медици факта, че е предписал на Джако силни обезболяващи.

Според адвокатите на д-р Конрад Мъри обаче, Майкъл Джексън сам е взел голямата доза „Пропофол“, докато лекарят е бил в другата стая.

Самият лекар твърди, че е невинен.

Кралят на попа почина на 25 юни 2009 г. от свръхдоза пропофол и успокоителни, припомня Ройтерс.

При предишно заседание по делото стана известно, че д-р Конрад Мъри се е опитал да прикрие пред екипа от Спешна помощ какви лекарства е давал на звездата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА