Last news in Fakti

28 Септември, 2011 12:10 1 301 0

Джако сам взел фаталната доза

  • майкъл джексън

Майкъл Джексън на своя глава е приел фаталната доза лекарства, която го уби преди две години в дома му, стана ясно на съдебния процес срещу личния лекар на Джако – д-р Конрад Мъри, обвинен в непредумишлено убийство на певеца. Медикът призна, че суперзведвата е приемал големи дози приспивателни, сред които и силното лекарство профопол, което се е оказвало решаващо за кончината му. Според прокуратурата Мъри е посъветвал Джако какви лекарства да приеме в последната му нощ, която била дълга и мъчителна за певеца, опитващ се отчаяно да заспи.

Присъстващите в съдебната зала чуха запис с последните думи на Краля на попа, който говори бавно и провлачено за плановете си да се завърне на сцената. „Трябва да сме феноменални. Когато хората си тръгват от моето шоу, искам те да желаят да останат“, казва певецът. Показано бе и видео, на което Джако репетира в Лос Анджелис в нощта преди на умре.

Прокуратурата описва личния лекар на Джако като изцяло мотивиран от парите и погазващ „всички принципи на медицинската грижа“, а защитата твърди, че Джексън на свое усмотрение е приел фаталната доза хапчета, съобщава Си Ен Ен. Има доказателства, според които Джако е глътнал успокоителни, достатъчни да приспят шестима души, без присъствието на Мъри. Отчаянието на Джако, че не може да заспи го принудило да вземе силното лекарство профопол, което се използва в анестезиологията.

Обвинението е категорично, че Джексън изцяло се доверявал на Мъри, поради което идвали и огромните му доходи – около 150 000 долара на месец. Именно „предоверяването“ коствало живота на Краля на попа.

Ако Мъри бъде признат за виновен, той ще прекара 4 години зад решетките и никога повече няма да практикува лекарската професия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА