Last news in Fakti

8 Ноември, 2011 09:26 980 0

Признаха за виновен лекаря на Майкъл Джексън

  • конрад мъри-
  • майкъл джексън-
  • джако

До 4 години затвор може да получи д-р Конрад Мъри

Признаха за виновен лекаря на Майкъл Джексън - 1
Снимка: ЕПА-БГНЕС

Личният лекар на Майкъл Джексън – д-р Конрад Мъри, бе обявен за виновен за непредумишлено убийство на поп иконата, съобщава агенция „Ройтерс“. По време на продължилото 6 седмици дело съдебните заседатели изслушваха 49 свидетели. 9 часа разисквания им бяха необходими, за да достигнат до единодушното си решение.

Д-р Мъри пледираше невинен по обвинението, че е дал на изпълнителя на вечния хит „Трилър“ фатална доза пропофол, който бе определен като основната причина за смъртта на звездата. Според тезата на обвинението лекарят е проявил груба небрежност при даването на пропофол на Джаксън с цел той да заспи. Защитата твърдеше, че Джексън сам си е осигурил фаталната доза от веществото.

В заключителните пледоарии прокурорът призова съда да признае за виновен д-р Мъри, като заяви, че кардиологът е бил безотговорен към живота на звездата и е оставил децата му без баща, като е дал на певеца свръхдоза от мощния анестетик пропофол.

Адвокатът на лекаря заяви от своя страна, че кралят на попа сам си е инжектирал фаталната доза, а прокурорите се опитват да хвърлят вината върху д-р Мъри за действията на певеца.

При обявяването на решението на съдебните заседатели над 100 фенове на Майкъл Джексън избухнаха в одобрителни възгласи. Семейството на Джако беше в съдебната зала на обявяването на присъдата. Самият Мъри не демонстрира реакция. Малко след това му бяха сложени белезници. Съдия Майкъл Пастор прецени, че безразсъдното поведение на Мъри представлява риск за обществената сигурност и отказа пускане под гаранция. Присъдата ще бъде обявена на 29 ноември, като той може да получи до 4 години затвор.

Майкъл Джексън почина на 25 юни 2009 г. на 51-годишна възраст в Лос Анжелис. Според следствието, причина за смъртта е предозиране на лекарството пропофол. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА