28 Декември, 2015 21:58 2 089 12

Турция се надява да възстанови отношенията си с Русия

  • турция-
  • русия-
  • давутоглу-
  • възстановяване-
  • отношения-
  • самолет

Турският премиер изрази надежда, че ще се възстановят отличните отношения между Русия и Турция

Турция се надява да възстанови отношенията си с Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Турция се надява да възстанови двустранните отношения и диалога с Русия. Това заяви министър-председателят на страната Ахмет Давутоглу, цитиран от ТАСС.

Напрежението ескалира, след като турски изтребители Ф-16 свалиха руски бомбардировач Су-24 на 24 ноември.

„С Русия бяхме в отлични взаимоотношения. Надявам се да се върнем към дните на добри отношения“, заяви турският премиер след среща със сръбския си колега Александър Вучич в Белград.

Той добави, че турците не са знаели, че самолетът, който свалят, е руски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ш6фй

    1 2 Отговор
    Ко речиии? А това, че джихадистите нямат авиация и всички въздушни удари се правят в условията на коалиция и са с координирани планове, що не го каза? Що не каза, че руския самолет е чакан от хора с камери, тюркменски главорези и двата Ф-16 излитат много преди да е извършено "нарушението", което така и не е извършено, та се е наложило да стрелят по СУ-24 от турското пространство и да направят завоя през сирийското. Нали бутахте радарните карти - там се вижда дълбокия заход на турските изтребители.Какво е превозвала колоната по пътя до мястото, където беше свален самолета?! Защо сателитите показват, как после обръщат към Турция?! А да не забравяме, че руснаицте са там, за да пазят моите, техните и всички други деца и хора за които тероризма е заплаха - пуснали са бомбите и се връщат празни! Гнусни лъжливи ре..яци, падайте на колене, извинявайте се и наливайте компенсации - Условията вече ви ги казаха! Това беше акт на война и ако ще спасявате кожите - лягайте по гръб, за да не ви бият, а ако сте много ербапи хващаите се за ятаганите и да видим кой-кого!
  • 2 Vasik Atanasova

    0 1 Отговор
    НЕКА СЕ НАДЯВАТ ХА ХА ХА
    НО ДА ОЧАКВАТ НАЙ ЛОШОТО
  • 3 999

    0 2 Отговор
    Трябва доста тутурутки да направят на Путин. Тоя ушатия ще изпъва жили до скъсване.
  • 4 onq s konq

    2 1 Отговор
    Това което ще напиша е НЕ ОТ ЛЮБОВ КЪМ ТУРЦИЯ,А ОТ ОМРАЗА КЪМ ПРОСТОТИЯТА...ви:)Турция НИКОГА няма да прави "тутурутки" на Русия,докато Западът е зад нея.А той определено я подкрепя /ПОНЕ КЪМ МОМЕНТА/ по чисто прагматични причини-Америка-заради достъп до летище "Инджирлик" и лоялното й членство в НАТО,Европа-заради въэспиращата й роля срещу мощния поток мигранти.Колкото до икономическите загуби на Турция от влошените отношения с Русия-тя ще бъде компенсирана от същия тоя "Запад" ИНДИРЕКТНО/за да не се дразнят западните данъкоплатци вкл.американски/ със завишени компенсации за огромните бежански лагери,базирани на територията й.И тъй като загубите на Русия в сравнение с Турция са "фифти-фифти" ,загуби които се наслагват с тоталното ЗАПАДНО ЕМБАРГО И НЯМА КОЙ да я подпомогне,остава жестоката логика че РУСИЯ Е ИКОНОМИЧЕСКИ ДО СТЕНАТА И НЯМА КАКВО ДА ГУБИ ПРИ ЕДНА 3-ТА СВ. ВОЙНА!!!...Лично аз мисля,че е добре да се опъва ластика,но МНОГО ТРЯБВА ДА СЕ ВНИМАВА ДА НЕ СЕ СКЪСА.

    Коментиран от #5, #9, #11, #12

  • 5 справедлив

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Е как да няма любов към Турция в поста ти бе троле--от коментара ти се вижда,че Турция ти е като мокрите и розови сънища бе троле...Едно ме отвръщава у вас-евро-атлантическите -джихадисти------Готови сте да сложите ч.а.л.м.и.т.е. в угода на Турция във спора им с Русия--и точно това ви прави жалки -защото точно Турция ни е клала 500 години И точно Русия ни е освободила от това клане.......Ето защо хората тук ви презират и ненавиждат....Ако бяхте заели позицията че Турция наистина е виновна в този инцидент-а то е така(да не говорим че разтреляха пилота против всички междун. спорозумения за военни действия)МОЖЕ БИ за хората тук- щяхте да си останете просто шорошки тролове....но сега вече сте врагове на народът ни--турски мекерета...А Българинът помни-и силно мрази......Затова и все повече хората започват да уважават Русия--вие-евро-атлантическите-джихадисти насила правите хората русофили.....
  • 6 mediator37

    0 0 Отговор
    Леко затопляне на отношенията ще настъпи след като бъдат свалени няколко турски самолета и/или потопени няколко турски военни кораба, но минимум два.
    И въпреки това едно неприятно чувство ще остане.
  • 7 УУу

    0 0 Отговор
    Сигурно мислили че сваленият самолет е български ,само че и това не може да мине,ни нямаме самолети имаме само магистрали и баш магистрал ББ
  • 8 еее

    0 0 Отговор
    прощавам ,но не забравям...
  • 9 999

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    1.Знаеш ли какво е кратуна без семки ако имаш огледало ще видиш. 2. Русия няма ресурс който да няма ида не добива така че няма начин да бъде икономически до стената. 3.Последният път когато Англия и Европа бяха зад Турция Русия побеждава Турция дава пъти 1806–1812 и 1877–1878 4.Руснаците са горд народ и всеки които им е забил нож в гърба е ял дървото.
  • 10 909

    0 0 Отговор
    НИКОГА ! НА ТУРЧИН И ЦИГАНИН ВЯРА НЯМАЙТЕ !!!
  • 11 tost

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Кон разкрит си ,откъде идваш:
    „„„„„„„„турския град Коня, съобщи „Дойче Веле“.“““““““
    ;-)
  • 12 tost

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    „„„„Това което ще напиша е НЕ ОТ ЛЮБОВ КЪМ ТУРЦИЯ““““““
    Прав си„Не се плюе в извора ,от който пиеш“
    ;)

Новини по държави: