2 Януари, 2016 22:56 1 643 1

В сила влезе историческото споразумение между Палестина и Ватикана

  • ватикана-
  • споразумение-
  • палестина

То разглежда основни аспекти в дейността на църквата в Палестина

Историческото споразумение между Ватикана и народът на Палестина влезе в ефект от днешния ден, съобщи „Радио Ватикана“.

Споразумението бе подписано на 26-ти юни 2015 г. Споразумението засяга основни аспекти от живота и дейността на църквата в Палестина, като затвърждава подкрепата на Ватикана за намирането на мирно решение на конфликта в страната.

Това стана две години, след като Католическата църква призна територията на Палестина за суверенни.  Според информатори Израел ще проучи подробностите около това споразумение за бъдещите си връзки с Ватикана. Ватикана и Палестина предварително се бяха споразумели, че споразумението ще влезе в сила, когато двете страни взаимно се уведомят в писмен вид, че конституционните и вътрешните процедури за влизане в сила на споразумението са изпълнени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 спхг

    0 0 Отговор
    Кво да проучват, нямат ли интернет да видят как е изглеждала Палестина и после как по еврейско-американски начин я окастрят? То щото във Ватикана си решиха триполовите проблеми с педофилията, заради която Бенедикт XVI се отрече от престола, затова тръгнали дипломация да правят... Евреите дали им пука? Май работата с Ватикана им звучи, като: "Ко речиии?"
Новини по държави: