Last news in Fakti

6 Октомври, 2011 13:00 1 837 0

И Google се прости със Стив Джобс

  • стив джобс-
  • google
И Google се прости със Стив Джобс - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-голямата търсачка в света Google почита паметта на основателя на Apple Стив Джобс, който почина днес.

Името му с датите на неговото рождение и смърт са изписани на латиница на главната страница на най-голямата Интернет компания под платформата за търсене. При кликване върху името системата пренасочва потребителя на сайта на компанията Apple, където на главата страница е публикувана снимка на нейния съосвонател.

Създателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин също поднесоха своите съболезнования. "Стив, всеки, който се е докосвал до продукт на Apple, е почувствал твоето страстно влечение към съвършенството. Ти ще ни липсваш на всички нас в Google и в индустрията като цяло", заяви Сергей Брин.

Пейдж отбеляза, че Джобс винаги е бил готов да помогне със съвет, даже когато вече е бил болен. "Много, много съм опечален от новината за смъртта на Стив. Той беше велик човек, постигнал потресаващи достижения и демонстриращ удивителен талант", написа Пейдж в Туитър. Потребителите на сайта за микроблогинг от цял свят скърбят за Джобс.

Президентът на САЩ Барак Обама описа Джобс като велик американски новатор.

"Стив бе сред най-великите американски новатори - достатъчно смел, за да мисли различно, достатъчно дързък, за да вярва, че може да промени света и достатъчно талантлив, за да го стори," подчерта Обама.

Съоснователят и председател на "Майкрософт" Бил Гейтс каза за дългогодишния си конкурент и приятел: "В света рядко може да се срещне човек с толкова дълбоко влияние, каквото упражняваше Стив, ефектът от което ще се усеща от много поколения наред. За онези от нас, които имаха късмета да работят с него, това е безумно голяма чест."

"Да помниш, че си смъртен е най-добрият начин, който аз знам, за да се избегне капана на представата, че има какво да загубиш. Вече си гол. Няма причина да не следваш сърцето си.

На никой не му се мре! Дори хората, които искат да отидат в рая не искат да умират, за да стигнат там. И все пак, всички ни чака една и съща участ. Никой не се е отървал. И така е правилно, защото Смъртта най-вероятно е единственото най-добро изобретение на Живота. Тя е агентът на промяната. Тя прочиства старото, за да даде път на новото.

Времето ви е ограничено, затова не го губете, за да живеете чужд живот! Не влизайте в капана на догмата да живеете според очакванията на другите! Не позволявайте чуждите мнения да заглушат вашия собствен вътрешен глас! А най-важното е да следвате сърцето си и своята интуиция. Те някак си вече знаят какви всъщност искате да станете. Всичко друго е второстепенно".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА