Last news in Fakti

6 Октомври, 2011 16:42 1 276 0

И Барозу скърби за Джобс

  • стив джобс-
  • аpple
И Барозу скърби за Джобс - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу също реагира на кончината на основателя на Apple Стив Джобс. „Загубата е огромна. Ако някой е дал огромен принос за начина, по който живеем днес, това е Стив Джобс“, заяви Барозу пред „Евронюз“. „Мисля, че светът се промени много - благодарение на неговата креативност и неговите изобретения“, каза лидерът на ЕС.

Преди него президентите на САЩ и Русия също изразиха съболезнования за смъртта на вдъхновителя на Apple, описвайки Джобс като „човек, променил света“. Обама заяви, че Джобс е имал смелостта да промени света и силата да го направи.

Британският премиер Дейвид Камерън описа Джобс като „гений, който болезнено ще липсва“. Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг нареди Джобс редом до Томас Едисън и Алберт Айнщайн.

Основателят на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг заяви, че е загубил „ментор и приятел“.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА