Last news in Fakti

9 Януари, 2016 21:48 2 517 9

Сблъсъци в Кьолн между полиция и екстремисти

  • кьолн-
  • протест-
  • водно оръдие

Протестиращите не се подчиниха на призива

Сблъсъци в Кьолн между полиция и екстремисти - 1
Снимка: Туитър

Полицията използва водни оръдия, за да разпръсне демонстрация на крайната десница в Кьолн, предаде ДПА.

Полицейски хеликоптери кръжаха над града. Чуваше се гърмеж на бомбички.

Първоначално антиислямското движение ПЕГИДА събра няколкостотин души, към които се присъединиха десни екстремисти и футболни фенове. Със скандирания "Меркел вън!", с плакати "Бежанците не са добре дошли" и с развяване на германски знамена демонстрантите изразиха възмущението си от политиката на правителството спрямо бежанците.

Протестиращите не се подчиниха на призива на полицаите да се върнат на площада до гарата, а полицията използва срещу тях две водни оръдия.

Междувременно стана ясно, че  броят на жените, подали жалби за нападения през новогодишната нощ в Кьолн , е достигнал 379, съобщава „Дойче веле”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    2 0 Отговор
    За да бият протестиращите полицаи се намериха, а за да спрат набезите и изнасилванията на "новите европейци" никакви ги нямаше...
  • 2 Георги

    2 0 Отговор
    За да бият протестиращите полицаи се намериха, а за да спрат набезите и изнасилванията на "новите европейци" никакви ги нямаше...
  • 3 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Патриотите са наричани екстремисти, престъпниците - бежанци.
    За митингите винаги има полиция, за реда няма.
  • 4 христо христов

    0 0 Отговор
    това вече ми заприлича на балканска ефективност.....
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето. По време на възродителния процес, в България, и по точно в Шумен, турска демонстрация е била разпръсната по същия начин. Тогава 300 000 турци побягнаха към Турция без някой да ги гони. След това се върнаха обратно в България защото Турция не ги искаше. Сега 25 години по късно това се повтаря но в друга държава.
  • 6 Димитър Иванов

    0 0 Отговор
    Дано да доживея новият Хитлер!Нужен ни е!!!
  • 7 Оня с коня

    0 0 Отговор
    Искам статут на сирийски бежанец! Ще мога да прявя золуми, а полицията ще се прави, че не вижда. За такъв нашата държава харчи по 1100 лв. на месец, може и да са повече, а хора, които са работили цял живот за тази държава имат пенсии 300 - 500 лв и нерядко ровят в кофите за боклук. Да не говорим за бездомниците и старческите домове. Много българи работят за по 500 - 600 лв месечно. Ако си "бежанец" можеш да съдиш държавата, че ти са нарушени правата; ако си българин - можеш да се оплачеш на Арменския поп.
    Доколкото разбирам, расизъм е неравноправно отношение към представители на дадена раса, в техен ущърб спрямо друга раса. Това, което става в Европа, и в частност в Германия, наистина е расизъм. Само че,... расизъм, извършван от бели хора (правителство, полиция) срещу бели хора (германския народ). Бааааа.. си! Те такова животно не бехме видели! Защото: когато разните араби и бимбилистанци вършат золуми, полицията мълчи. А когато хората справедливо протестират, полицията ги разгонва. Отгоре на всичко наричат протестиращите „расисти”, „екстремисти”, „нацисти”, „крайнодесни” и др. Ей на това му се вика еврогейска, пардон, европейска демокрация!
    Ама май е дошло време да обърнем дебелия край!
  • 8 Kcaniba

    0 2 Отговор
    Когато тук населението ще бъде представяно пред света като екстремисти, ще е твърде късно....
  • 9 Уместен

    0 0 Отговор
    Като не знаят да целуват попа по ръката, ще го целуват по з..ка
Новини по държави: