Last news in Fakti

11 Януари, 2016 12:36 1 633 1

Испанска принцеса на позорен процес

  • испанска-
  • принцеса-
  • процес

Принцеса Кристина е обвинена във финансови злоупотреби

Испанската принцеса Кристина стана първият представител на местното кралско семейство, който бе изправен пред съдебен процес, съобщи Би Би Си.

Тя и нейният съпруг Инаки Урдангарин са обвинени в укриване на данъци и финансови злоупотреби, заедно с 16 други обвиняеми. 50-годишната Кристина е застрашена от присъда от 8 години, ако бъде обявена за виновна.

Процесът в Палма де Майорка се разглежда като позор за кралското семейство. Принцесата и нейният съпруг влязоха в съда през тази сутрин, като отказаха да говорят пред медиите. Смята се, че Урдангарин е използвал своята спортна фондация, за да печели изкуствено завишени договори от регионални органи, преди да канализира парите през лични сметки. Счита се, че той е усвоил над 6 млн. евро. Той е застрашен от присъда от 19 години и 6 месеца.

Принцеса Кристина е член на борда на фондацията и съсобственик на компания за недвижими имоти, за които прокуратурата смята, че е била използвана за пране на пари. Принцесата има 4 деца, като през миналата година Крал Фелипе я лиши от титлата дукеса на Палма. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 правопис

    0 0 Отговор
    Към Росен Стойчев - за правописа в Бг. Титлата крал както всяка титла се пише с малка буква. Дали в офиса ви има платен коректор?
Новини по държави: